Review Double Crush Syndrome - Die For Rock 'N' Roll

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Double Crush Syndrome

Album: Die For Rock 'N'Roll

Genre: Rock 'n' roll

Label: Arising Empire

Double Crush Syndrome, de Duitse band die in 2013 hun eerste album The You Filter uitbracht, is weer terug! Ditmaal met een album genaamd ‘Die For Rock ’N Roll’. En dat is waar heel dit album om draait! Voor wie zich moest laten afschrikken door de cover van dit album, de muziek is braver dan dat de band eruit ziet.

Het album begint sterk met Gimme Everything. Straight forward nummer met een duidelijke boodschap. Zo weten we meteen waarmee we de heren van Double Crush Syndrome kunnen plezieren, en dat ze liever niet bij hun ex op bezoek gaan. Nummer twee, We Die For Rock ‘N’ Roll, dat in 2016 reeds als 7” single verscheen, bevestigt alleen wat we dachten. Double Crush Syndrome zit goed in zijn vel en is klaar om er een lap op te geven. Het is een aanstekelijk nummer dat je naar de volumeknop zal doen grijpen en de stembanden in actie laat komen. Ook de eerste gitaarsolo is een feit en stelt absoluut niet teleur. Verder is het een nummer waar de band laat horen wat ze kunnen. Het zit muzikaal gewoon on point, en Andy’s stem is in topvorm!

On Top Of Mt. Whateverest gaat van start met een prachtige intro op gitaar, waarna alles voor de eerste strofe een vrij rustig geheel wordt. Om nadien een meezinger van een refrein te krijgen, waar ook de gitaarintro terug te herkennen is. Het is het eerste en enige nummer waarin synthesizer te horen is op dit album. Iets waar een enkeling zich misschien aan zal ergeren, maar volgens ons is het hier zeker een welgeplaatste aanvulling.

Yeah, Pain! En je kan het refrein al luidkeels meezingen. Simpel, krachtig nummer, dat in de strofes kwetsbaar en soms zelfs emotioneel klinkt dankzij het stemgebruik van Andy Brings. Wat hier ook enkel maar positief te benadrukken valt. Overigens sluiten ook de vrouwelijke backing vocals magnifiek aan bij het geheel wat Yeah, Pain! simpelweg een geweldig nummer maakt.

Als we dan echt één zwakker nummer MOETEN kiezen op deze plaat, dan is het I Wanna Be Your Monkey. Dit puur omdat het nummer veelbelovend begint, maar er verder muzikaal weinig gebeurt, op een mooi opgebouwde solo na. And They Say We Are The Freaks is dan ongetwijfeld weer het meest volwassen klinkend lied op Die For Rock ‘N’ Roll. Dit komt hoofdzakelijk door veel zwaarder/ruiger klinkende zang. Ook de sound van de gitaar en de bas zijn steviger dan op de voorgaande nummers. Dit zorgt voor een leuke variatie tijdens het beluisteren van het album.

Over Die For Rock ‘N’ Roll valt eigenlijk niet echt iets negatiefs te zeggen. Het is een leuke plaat om naar te luisteren, energiek en vol refreinen die uitnodigen om mee te zingen. Het album werd geproduceerd door zanger en gitarist Andy Brings, en je hoort duidelijk dat hij wist welke kant hij op wilde. Het album klinkt fris, recht voor de raap en is ontsnapt aan de overproductie die tegenwoordig op regelmatige basis de echtheid van een album naar beneden haalt.

Tracklist:

 1. Gimme Everything
 2. Die For Rock 'N' Roll
 3. Unfriend Me Now
 4. She's A Pistol
 5. On Top Of Mt. Whateverest
 6. Yeah! Pain!
 7. I Wanna Be Your Monkey
 8. Slow Suicide
 9. Can't You Be Like Everyone Else
 10. Blood On My Shirt
 11. Revolution
 12. And They Say We Are The Freaks
 13. Fuck You Is My Answer
 14. Right Now

Meer info over Double Crush Syndrome:

double crush syndrome die for rock n roll album cover

Categorie: