Review Onrust - De Oogst

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Onrust

Album: De Oogst

Genre: Post-Metal

Label: Eigen beheer

Toen ik deze jongens voor de eerste keer bezig zag, op Pandafest 2015, voorspelde ik hen een mooie toekomst. Ik voelde aan dat er iets moois zat aan te komen. Zij bevestigde mijn vermoeden later op Antwerp Metal Fest 2016. Daarna bleef het helaas een beetje stil rond de band, maar kijk, na enkele noodzakelijk bandledenwissels is daar De oogst, letterlijk en figuurlijk!

Met openingstrack Verderf geven de heren onmiddellijk hun visitekaartje af. De riffs die bezieler Bo Engelen hier op zijn publiek afvuurt zijn bezwerend en onheilspellend. Rauwe donkere post-metal met heerlijke sludgeinvloeden. Op Eindig komt de zang van Ruben Birrel iets meer op de voorgrond en hoewel hij live als een bezetene op het podium staat, is het op plaat net iets cleaner, maar zeker niet minder angstaanjagend. Al moet ik er bijzeggen, dat ik meestal echt geen idee heb waar hij het over heeft! Naar het schijnt zou hij teksten in het Nederlands zingen ;-)

Cleane, verstaanbaardere zang vinden we wel terug op Het lege geloof dat heerlijk voortdondert op een zware baslijn en net wanneer je een storm verwacht, wordt het een zacht briesje. Dit is echter slechts een stilte  voor de storm want voor je het weet sta je in het midden van een heerlijk woeste orkaan!  Onrust is verrassend en onvoorspelbaar, net zoals een zomerse hagelstorm! Beschadigd is net iets melodieuzer dan het voorgaande en is misschien wel de meest toegankelijke song van dit debuutalbum. Uitschieters voor mij zijn Verderf, Eindig en Onrust.

Een klein uurtje later zit deze donkere plaat er op maar het blijft onrustig in mijn hoofd en een nieuwe luisterbeurt dringt zich op! Ik blijf bij mijn standpunt van drie jaar geleden, dit is een band die je in het oog en het oor moet blijven houden en live zeker moet gaan checken. Onrust heeft een vruchtbare en veelbelovende oogst afgeleverd!

PS: deze jongens doen ALLES in eigen beheer, alleen hiervoor al verdienen zij mijn tomeloos respect!

Tracklist:

  1. Intro
  2. Verderf
  3. Progeria
  4. Eindig
  5. Het Lege Geloof
  6. Beschadigd
  7. Het Nest
  8. Onrust
  9. The Outcast

Meer info over Onrust:

onrust de oogst album cover

Categorie: