Review Tremonti - A Dying Machine

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Tremonti

Album: A Dying Machine

Genre: Alternative Metal

Label: Napalm Records

Tremonti, de band die onder leiding van Mark Tremonti is ontstaan staat klaar met een nieuw album. A Dying Machine is de titel die het album meekrijgt en net als menig liefhebber van Tremonti, Alter Bridge of Creed kijken ook wij bij de redactie van GigView uit naar dit album.

We openen sterk met Bringer Of War, meteen een knaller, die zijn titel alle eer aan doet. De typerende muzikale stijl van Mark, en zijn herkenbare, aangename stem doen meteen de haren op onze armen omhoog staan. Onze hoge verwachtingen worden meteen ingevuld, zeker wanneer de solo zich een weg doorheen onze gehoorgangen baant.

Als derde nummer op het album krijgen we het titelnummer voorgeschoteld. A Dying Machine is een stevig nummer dat op gang wordt getrokken door een drumsalvo dat je aandacht zeker weet te trekken. Een krachtig nummer waarin de nodige afwisseling zit en waar ook ruimte blijkt voor een rustigere passage in het midden… Al duurt deze niet zo lang als dat ons moeder gehoopt had!

Het duister beginnende Traipse roept een mysterieuze sfeer op die we nog niet eerder op dit album tegenkwamen. Na de intro verdwijnt deze sfeer voor een groot deel op de achtergrond en krijgen we een instrumenteel geheel dat licht afwijkt van de andere nummers die we op het album te horen krijgen.

Met The First The Last krijgen we een emotioneel klinkend nummer. Waarin het lijkt alsof de heer Tremonti zijn gevoelens open en bloot op tafel gooit. Gelukkig voor ons blijkt dit een mengtafel te zijn in een muziekstudio en werd er een mooi nummer gemaakt dat afwijkt van het stevigere werk, maar waar op dit album zeker plaats voor is.

Eindigen doen we met Found. Een nummer dat volledig dienst doet als uitleiding van het album. Volledig instrumentaal, rustig en met een mysterieuze sfeer. Het lijkt niet volledig binnen het album te passen, en sluit niet helemaal aan bij wat we gewoon zijn van Tremonti en zijn kompanen.

Genot. Dat is een woord dat we vlotjes in de mond durven nemen na het beluisteren van Tremonti’s nieuwe album. Een bevestiging van het kunnen van deze man, en het trouw blijven aan zijn reeds ‘gevestigde’ stijl. Ongetwijfeld een lading nummers die het live fantastisch zullen doen, en waar menig fan uit volle borst zal proberen mee te zingen.

Tracklist: 

 1. Bringer Of War
 2. From The Sky
 3. A Dying Machine
 4. Trust
 5. Trow Them To The Lions
 6. Make It Hurt
 7. Traipse
 8. The First The Last
 9. A Lot Like Sin
 10. The Day When Legions Burned
 11. As The Silence Becomes Me
 12. Take You With Me
 13. Desolation
 14. Found

Meer info over Tremonti:

tremonti a dying machine album cover

Categorie: