Mauro versus Brazilië op Pukkelpop

Waarom zou Mauro Pawlowski weigeren als hij op Pukkelpop weer een spannend avontuur kon induiken? Pukkelpops enige echte oudstrijder speelt zaterdag 20 augustus met dEUS als een van de headliners op de Main Stage, maar er kon nog wel een jobje bij. Op donderdag 18 augustus gaat hij in de Wablief?! tent de strijd aan met het Braziliaanse Cidadão Instigado in het kader van europalia.brasil.

Het Europalia festival zet al sinds 1969 om de twee jaar een gastland in de kijker en focust op alle denkbare kunstvormen. Niet alleen in Brussel, maar ook in tal van andere Belgische steden word je in de cultuur van het land ondergedompeld. europalia.brasil wil van 4 oktober 2011 tot 15 januari 2012 een actueel en ongekend Brazilië tonen met diversiteit als hoofdthema. Voor het eerst in zijn geschiedenis werkt Europalia samen met een alternatief pop- en rockfestival als Pukkelpop. Maar niet verwonderlijk als je weet dat we met Pukkelpop ook steeds op zoek gaan naar wat er leeft over de grenzen heen. Herinner je bijvoorbeeld onze eerdere partnerships met Brazilië en het Zuid-Afrikaanse Oppikoppi festival. Een samenwerking met een unieke organisatie als Europalia kon dan ook niet uitblijven. Het muzikale luik van europalia.brasil staat in het teken van enkele ontmoetingen tussen eigenzinnige Braziliaanse en Belgische artiesten. Op Pukkelpop word je al een voorsmaakje gepresenteerd onder de vorm van Mauro Pawlowski vs Cidadão Instigado.

Cidadão Instigado (Opgejutte Burger) komt uit Ceará, een deelstaat in het Noordoosten van Brazilië. De groep ontstond in 1994, tijdens de mangue beat explosie, een muziekstroming die puurde uit lokale muziek, maar daar een heel eigentijdse draai aan gaf. De geniale zanger en gitarist Fernando Catatau is het brein van Cidadão Instigado. Hij slikt allerlei muzieksoorten in, herkauwt ze en spuwt alles dan weer uit. Nu woont hij in São Paulo en die grootstad heeft natuurlijk ook invloed op zijn muziek. Jazz, punk, rock en de hele Braziliaanse erfenis, al die elementen en nog veel meer verwerkt hij in zijn unieke klankenuniversum.

Op Pukkelpop vindt de grote ‘encontro’ plaats tussen Mauro Pawlowski en Cidadão Instigado. Wat je mag verwachten? Dixit Mauro wordt het "tropiradicalia", "groove-based ketelmuziek"… Een avontuurlijke clash tussen een Braziliaans en een Belgisch genie!

Alle informatie over Pukkelpop vindt u hier terug en op de officiële site hier.

Categorie: