Nieuw album Guns N' Roses waarschijnlijk nog voor dit jaar

Komt er nog een nieuw Guns N' Roses album? Gitarist Richard Fortus denkt van wel en sprak zich daar in december reeds over uit. Nu onthult de muzikant ook een tijdlijn voor de start van de opname van het album.

In een interview met de krant St. Louis Post-Dispatch zei de gitarist: "Slash is nu op tournee. Als hij daarvan terugkeert, gaan we nog enkele opnames doen en hopelijk binnenkort een album uitbrengen. We gaan zeker ook opnieuw op tournee". Slash bracht vorig jaar het Living The Dream-album uit met Myles Kennedy en de Conspirators en daarmee zijn ze momenteel nog op tournee tot midden augustus.

Al in december vertelde Fortus aan het Amerikaanse radiostation St. Louis, KSHE-FM: "We gaan proberen een nieuw album te maken en het binnenkort uit te brengen". Fortus vervolgde: "Ik denk dat het sneller gaat dan je denkt, ik hoop echt dat het sneller gebeurt dan je denkt", en hij opperde de mogelijkheid dat er voor het einde van 2019 misschien nieuwe muziek zou zijn uitgebracht.

Guns N' Roses rondde vorig jaar de 'Not In This Lifetime' tournee af, die een van de meest succesvolle tournees aller tijden werd. De tournee herenigde Axl Rose met de originele G N’ R leden Slash en Duff McKagan en vulde de line-up met Fortus op gitaar, oude toetsenist Dizzy Reed, drummer Frank Ferrer en multi-instrumentaliste Melissa Reese. Het laatste album van de band was Chinese Democracy uit 2008.

Categorie: