Nieuws

U.D.O. op zoek naar nieuwe gitarist

U.D.O. - de groep onder leiding van voormalig Accept-zanger Dirk Schneider - moet op zoek gaan naar een nieuwe gitarist. De Amerikaan Bill Hudson - eveneens actief in I Am Morbid en Jon Oliva's Pain - maakt vanaf heden geen deel meer uit van de heavy metal formatie. De breuk zou het gevolg zijn van een verschil in toekomstvisie. Als we de officiële mededeling mogen geloven dan zou er geen sprake zijn van kwaad bloed tussen beide partijen.

A Perfect Circle deze winter naar Lotto Arena

De Amerikaanse rockgroep A Perfect Circle zal op vrijdag 7 december een optreden geven in de Lotto Arena. De passage van Maynard James Keenan en co. kadert in de verschijning van het nieuwe studioalbum Eat The Elephant. De voorverkoop voor het optreden in Antwerpen start morgen (woensdag 25 april) om 10u00.

Aankomend album God Is An Astronaut reeds te streamen

Op de verschijning van Epitaph - het aankomende album van God Is An Astronaut - is het nog tot aanstaande vrijdag wachten. Wie de plaat in avant-première wil beluisteren, kan dit met dank aan het Ierse tijdschrift Hot Press. Op de website van het magazine valt Epitaph nu reeds integraal te streamen. Ideaal voor wie nog twijfelt om het fysieke album in huis te halen.

Nieuw album Gruesome voor begin juni

Tussen alle bekendmakingen van aankomende albums door waren we het bijna vergeten. Niet alleen Marduk, Immortal, Madball en co. komen binnenkort met nieuw werk voor de dag: ook het Amerikaanse Gruesome heeft iets in de pijpleiding zitten. Het tweede studioalbum van het deathmetal combo - Twisted Prayers - zal op 1 juni via Relapse Records verschijnen. 

Lucifer II: albumhoes en tracklist bekend

Het Duitse stoner/doom gezelschap Lucifer brengt op 6 juli een nieuw studioalbum uit. De plaat die naar de naam Lucifer II luistert, krijgt steeds meer vorm. Naast de albumhoes werd eveneens de tracklist vrijgegeven. Bezoekers van het Roadburn festival kregen afgelopen zaterdag overigens de kans om Lucifer II in avant-première te beluisteren.

Nieuw album Immortal in de maak

We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het zover. Het Noorse Immortal brengt nog deze zomer een nieuw studioalbum uit. Het album getiteld Northern Chaos Gods zal bestaan uit acht nieuwe nummers met een totale duurtijd van vijfenveertig minuten. De aankomende plaat ligt vanaf vrijdag 6 juli in de winkelrekken.

Enthroned stelt nieuwe gitarist voor

Het uit Charleroi afkomstige black metal gezelschap Enthroned kondigde eerder deze week de komst van een nieuwe gitarist aan. Shagal - bekend van diens werk met Vibrion - werd voorgesteld als permanente vervanger van de door gezonheidsproblemen geplaagde ZarZax. 

Nieuw album van Deafheaven op komst

Het nieuwe studioalbum van Deafheaven zal naar de naam Ordinary Corrupt Human Love luisteren. Naast deze mededeling werden eveneens de albumhoes en de verschijningsdatum door de groep bekendgemaakt. De vierde langspeler van het Amerikaanse gezelschap wordt op 13 juli van dit jaar in de winkelrekken verwacht. 

Pagina's