Buster Shuffle - Do Nothing

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Buster Shuffle

Album: Do Nothing

Genre: Ska, rock 'n roll

Label: People Like You Records

Het Londense Buster Shuffle weet als geen ander het publiek onder handen te nemen. Dit bewezen ze al eens met hun debuut-album 'Our Night Out' waarop ze enkele schitterende reacties wisten te lokken. Hier en daar viel zelfs de vergelijking met een jonge versie van 'Madness'. Of je met hun nieuwste 'Do Nothing' nog steeds je akkoord geeft voor deze vergelijking maak je zelf maar uit. Wat ik wel weet is dat de spieren der spontane glimlach bij menig muziekliefhebber niet te houden zullen zijn.

Ook in ons eigen land zijn deze geen onbekenden meer, nadat hun debuut geremastered werd onder het label 'People Like You' zijn ze in het voorprogramma van 'The Wombats' onder meer België en Nederland nog gepasseerd. Dat ze goed bezig zijn kan niemand hun ontkennen met deze nieuwe plaat. Enkel al de collaboraties met onder andere Mickey Gallagher (The Clash) en Roddy Radiation (The Specials) kan hiervan grondig getuigen. Invloeden van deze beide heren kan je wel terugvinden ook op 'Do Nothing' dat op 4 juni zowel digitaal als op CD en LP verschijnt in de rekken.

Het album telt maar liefst 12 vrolijke nummers die aangeven dat de band hun draai nu wel heeft gevonden in het wereldje. Knappe tempowisselingen die zeker niet overdreven traag gaan en het geheel interessant te beluisteren houden. Hier en daar trakteren ze je met een echt swingend nummer zoals bijvoorbeeld 'Elvis vs Wag'. Dit laatste lijkt wel enorm wat weg te hebben van een gemoderniseerd 30's swing/jazz ritme. Waartegen 'Made In China' dan weer uitkomt als eerder een meewieger van formaat. Wat sowieso vast staat is dat stilzitten gedurende de ganse plaat gewoonweg geen optie is.

Dankzij de versterking van Pete Oag, Carrie Griffiths en Debz Bridgeman krijgt het hele album nog wat extra vulling en prachtige backings. Het voelt sowieso erg warm en vol aan door het gebruik van onder andere de hammond en de contrabas. Dat Jet er een leuk Engels accentje op nahoud speelt zeker niet in zijn nadeel aangezien het gewoon past in het geheel. Nu of het de rasechte ska-fan zal bekoren is nog de vraag? Er kunnen namelijk nogal wat verschillende invloeden uit bijvoorbeeld jazz in gevonden worden. Toch, indien ze openstaan voor vernieuwing mag dit geen probleem vormen.

Dat ze nog lang niet gedaan hebben met lol maken kunnen hun shows van de zomer dan wel weer beamen. Ze spelen namelijk op het Punk&Disorderly in Berlijn en dat is uiteraard ook niet van het minste. Begrijpelijk wel dat de woorden beste, Buster Shuffle, zomer en ever wel eens in één zin durven vallen de laatste tijd. Wie hun graag eens aan het werk wil zien tijdens deze warme dagen zal het vrees ik wel wat verder dan eigen land moeten gaan zoeken. De tot nu toe bekende datums komen nog niet veel dichter dan Nederland en Duitsland. Maar wie weet, aan het einde van de mooie dagen zijn we natuurlijk nog lang niet en tot zo lang kan je jezelf nog tevreden stellen door deze ongelooflijke feel good plaat te spelen in het zonnetje met een lekker fris drankje.

Tracklist:

1. So Such Of Much 3.07
2. Brothers And Sisters 2.54
3. Doesn’t Matter 3.03
4. Around Here 2.06
5. The Lake Song 4.49
6. Elvis vs. Wag 3.08
7. Made In China 2.40
8. English Way 3.13
9. Just Keep Thinking 2.19
10. 15 Again 3.00
11. Talking Sweet 2.35
12. Come In 2.11

Categorie: