Kabul Golf Club - Le Bal Du Rat Mort

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Kabul Golf Club

Album: Le Bal Du Rat Mort

Genre: Rock / Noise

Label: Uproar For Veneration Records

De Belgische rock/noiseband Kabul Golf Club (KGC) bezorgt de hedendaagse rockscene een heel aparte sfeer met hun tegendraadse muziek. Deze band is gevormd sinds juni 2010 en heeft al het podium gedeeld met bands als The Rott Childs, Traffico, Rise & Fall en Radical Slave.

De leden van Kabul Golf Club zijn vooral bekend van bands als The Powerkrauts, Enemy Of The Sun en Kindred. In februari 2012 is hun debuut-EP uitgekomen. Deze EP is geproduceerd door Micha Volders (bekend van de bands als El Guapo Stuntteam en The Vermin Twins). Deze producer heeft ook al samengewerkt met bands als The Sore Losers en Little Trouble Kids.

Kabul Golf Club heeft een zeer originele EP in de hedendaagse wereld gebracht. Het album wordt meteen flink ingezet met het zeer ritmische rocknummer ‘Bits Of Freedom’. Je weet meteen waar je aan toe bent op deze EP. Het staat vol met rock van heerlijk excentrieke en speciale toestanden. Het lijkt wel op een hoop gekken bijeen, maar ik hou ervan. Het geeft mij ook in de indruk dat er invloeden zijn gebruikt van bands als The Hives. Ik hou wel van dat speciale deuntje, dat mij laat terugdenken aan de jaren '70. Heerlijk! Andere invloeden kunnen gezocht worden bij bands als At The Drive In, Blood Brothers, Shellac en The Mars Volta.

Na een swingende ‘Minus 45’, wordt de EP verder uitgebreid met nog drie songs. Zowel de eigenzinnige en gekke manier van zingen als het gebruiken van instrumenten op een zeer rare, maar vaste manier, wordt door Kabul Golf Club gebruikt alsof het niets is. Je kan het onstabiel noemen, maar het is dan toch geweldig gecoördineerd met snelle gitaren, sterke screams, krachtige drumtechnieken, enz.

Rauw, strak en sterk zijn drie woorden die deze EP het beste kunnen beschrijven. Een EP die je gewoon niet wordt beu gehoord en die je eindeloos kan laten draaien, om op zoek te gaan naar de kern van Kabul Golf Club.

De tracklist van het album ‘Le Bal Du Rat Mort’ bestaat uit de volgende songs:

1. Bits Of Freedom
2. Minus 45
3. Fast Moving Consumer Goods
4. 5 Minutes 2 Midnight
5. Demon Days

Categorie: