The Bent Moustache - Pastures New Seasons Turn

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Ajay Saggar kwam via omwegen terecht in Nederland waar hij Donkey oprichte, dit werd later omgevormt naar The Bent Moustache. "Pastures New Seasons Turn" is het tweede album van deze groep.

Waar het om draait bij The Bent Moustache is experimenteren met rock/indie en noise. Dit is ook het geval op dit nieuwe album.  Vooral op die momenten dat de dunne lijn tussen rock en noise word bewandeld zijn best interessant te noemen.

Luister maar eens naar "Hey Mate (I've got plenty too spare)", een 7 minuten durende trip die start met een streepje keyboard en computer sounds, gevolgt door een leuke drumbeat en dit allemaal gekleurd met stemmen op de achtergond. Zulke songs maken dit album het waard het aan te schaffen. Er zitten ook een paar minder sterke nummers, de openingsact "Skip a Breath"  is een beetje een misser. Het beste is gewoon deze over te slaan en de andere nummers aan te vinken. De betere songs zijn, deze waarin gecombineerd word met drum en computer beats zoals je in "All in Our Hands".  Bij de "Sound of Sirens" is het dan weer de stem die de bovenhand neemt, met een streepje keyboard op de achtergond, geweldig.

Zowel de globale noise liefhebber als de gewone rock fan zouden in dit album hun gading moeten vinden. The Bent Moustache klinken op hun best als ze volledig de experimentele toer kunnen opgaan en deze momenten zijn meer dan voldoende aanwezig op "Pastures New Seasons Turn". Een aanrader!

tracklist :

  1. Skip a breath
  2. Pastures new seasons turn
  3. Hey mate (i've got plenty to spare)
  4. Heavy jam
  5. Loose thinking now
  6. Azad hind
  7. All in our hans
  8. The sound of sirens
  9. Seine meine geheime code
  10. Outro
Categorie: