SS-Kaliert - Subzero

Rating: 
0
Nog geen stemmen

SS-Kaliert bracht hun derde album "Subzero" uit. alleen de naam al komt provocerend over maar volgens de band zijn ze totaal geen Nazi-punks integendeel.

Provoceren, ja daar slagen ze wel in. Alleen al door de album hoes, die eerst verboden werd en later gecensureerd verscheen.

Hun derde album "Subzero" klinkt vooral lekker chaotisch. Net zoals echte punk gewoon hoort te zijn. De globale muziekliefhebber zal zich hier niet direct kunnen in vinden, maar de oer punker net wel. Nooit echt gehouden van de zogenaamde punk met de scherpe kantjes eraf, het moet net vuil, ruw en door de strot geramd zijn, dat is mijn mening. Met dit album doen ze dat ook. Alles ligt een beetje op dezelfde lijn. Heel weinig variatie maar ook dat is wat je net verwacht van een old school punk album. De scheurende gitaren en rauwe stem van zanger Tosten passen perfect in dat plaatje. Eén van de, puur muzikaal dan toch, meer meeslepende songs is 'Der Parasit'. Het is best een leuk nummer dat dan toch zorgt voor een heel klein beetje varia in het geheel. Verder gaat het allemaal een beetje op dezelfde lijn. Het combineren van Engels en Duits maakt het allemaal nog chaotischer. De nummers duren ook gemiddeld iets meer dan 2 minuten, heel kort en bondig dus.

"Subzero" raast als een punk-trein over je heen en verpletterd alles wat hij tegen komt. Voor de liefhebbers van good old school punk is deze alvast een aanrader.

Tracklist:

  1. Vorhang Auf
  2. Es Es-Kaliert
  3. Subzero
  4. Burn Down
  5. Sayonara
  6. Make Them Crash
  7. S********
  8. Der Parasit
  9. IDH2
  10. Russian Roulette
  11. Unnerwegs
  12. Good News (Ladies & Gentleman)
  13. Jetzt Oder Nie!

Categorie: