Thulcandra - Under a Frozen Sun

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Thulcandra is een black metal band uit Duitsland. Hun nieuwste album Under a Frozen Sun wordt hier onder de loep genomen.

Dit tweede album van deze band begint goed met "In Blood and Fire". Onmiddelijk is duidelijk dat dit een kwalitatieve black metal plaat is. Het geluid is zeer goed, de productie lijkt zeer goed gedaan en alle instrumenten klinken helder door. Dit eerste nummer toont aan dat het de band menens is, pikzwarte black metal.

Met "Black Flags" of "Hate" wordt het zowaar nog een tikkeltje agressiever. De gitaren razen, drum komt toch goed door en daartussen horen we de krasse stem van de zanger. Ook opvolger "Rituals of Sight" is in deze trend, waardoor het toch een beetje allemaal hetzelfde begint te klinken.

De titeltrack "Under a Frozen Sun" brengt gelukkig wat variatie. Dit nummer heeft juist een rustig tempo en schept ook hiermee een duistere sfeer. De stem van de zanger is ook ietwat melancholischer.

"Aeon of Darkness" begint opnieuw snel, maar het refrein vertraagt en hierop lijkt het alsof de zanger meer een vers opzegt dan zingt, zeer goed gevonden! De volgende nummers gaan opnieuw in de richting van de eerste tracks. Op "Gates of Eden" is op het einde wel een mooie gitaarsolo te horen. De cd sluit af met een cover van Unanimated: "Life Demise".

Dit album is een aanrader voor elke black metal fan. Soms doet het denken aan Enthroned of het zachtere werk van Darkthrone. Je moet de plaat wel enkele luisterbeurten geven om het goed te laten doordringen. Thulcandra is in elk geval goed geslaagd in zijn opzet: ruwe black metal spelen.

De volledige tracklist:

  1. In Blood and Fire    
  2. Black Flags of Hate         
  3. Ritual of Sight         
  4. Under a Frozen Sun         
  5. Aeon of Darkness         
  6. Echoing Voices (A Cold Breeze of Death)    
  7. Gates of Eden
  8. Life Demise (Unanimated cover)

Categorie: