Anti Icon - Contrast

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Anti Icon - Contrast

tim vermoens, anti icon, contrast, recensiesOp de Anti Icon EP release party in jeugdhuis Lodejo heb ik me hun EP getiteld Contrast (en een t-shirt) aangeschaft. Dit is hun allereerste cd en is het resultaat van hard werk en inzet. Het is opgenomen, mixed en mastered door Sam D. Hyde en de coverart is gecreeërd door de gitarist Rien himself.


De schijf begint met een pakkende intro en vloeit verder in de tweede track genaamd Vultures, waarvan al eerder een promo clipje op hun myspace en facebook te vinden was. Al vanaf de eerste noten hoor je dat de metalcore die ze spelen nog iets meer melodischer en gevarieerder is geworden en welke vooruitgang ze geboekt hebben op een jaar tijd! Voor deze track is tevens ex-Days of Betrayal vocalist Duive van de partij, om de song van een extra zware grunt te voorzien.

De volgende song zal voor menig Anti Icon fan zeker bekend in de oren klinken, het is immers een liedje dat ze al vaak op hun optredens gespeeld hebben: Our Last Hope. Na een tekstje in clean vocals komt er als het ware een explosie van Jonathan’s gedrum in combinatie met krachtige gitaarriffs. Halverwege de song hoor je een groep mensen samen met vocalist Jasper zingen, wat onmiddellijk aan de live sfeer doet denken.

Hierop volgt een zeer melodische interlude, waar de muzikanten hun talent in de verf zetten zonder enige vocals. Meteen hierop aansluitend volgt Stormchaser, een heel krachtige track waar Jasper zijn growls en screams weer worden ingebracht. Een zoveelste klepper op deze EP, een fantastisch begin en verder heel gevarieerd.

De final track is Observer, wat op hun myspace te beluisteren is. Het begint hevig en heeft een heel leuke melodie die in het hoofd blijft hangen. Vervolgens wordt er even een ‘pauze’ genomen en verandert het ritme. Kortom, een liedje met veel variatie en machtige lyrics: Reborn, with the strength of a thousand! Carry on, our dreams are the guidelines! 

Conclusie: een ferme debuut EP die geen seconde verveelt wegens de vele variatie! Net als live is het moeilijk om rustig te blijven zitten bij deze band, de songs zijn even dynamisch op cd als live. Op de release party bleek overigens ook dat de nieuwe songs ten zeerste in de smaak vielen. De enige vraag die ik me bij deze EP stel is: waar is More than just a Sickness gebleven, wat live toch ook een grote hit is bij het publiek. In elk geval: in het oog houden deze gasten van Anti Icon!

De tracklist:

  • Intro
  • Vultures
  • Our Last Hope
  • Interlude
  • Stormchaser
  • Observer

Meer info, tracks en trailers: https://www.myspace.com/antiiconmetal

Geschreven door Tim Vermoens

Tags: 
Categorie: