War Torn Angel - Depth / Distance

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: War Torn Angel

Album: Depth / Distance

Genre: Metalcore / Post-Hardcore

Label: Persistent Heart Media

Score: 90/100

De Amerikaanse metalcoreband War Torn Angel bestaat sinds 2011. De band bestaat uit zes leden en ze vinden hun invloeden bij bands als Underoath, Emarosa, The Devil Wears Prada, While She Sleeps, Miss May I, Woe Is Me en Betraying The Martyrs.

De nieuwe EP van deze jongemannen heet ‘Depth / Distance’ en is een regelrechte knaller van formaat. De mannen weten meteen al van de eerste minuut waar ze mee bezig zijn en hebben een perfecte structuur in hun muziek.

De single ‘Calloused’ is echt wel één van de hoogtepunten van de EP. Spencer Charnas van de band Ice Nine Kill zingt een mooi debuut op deze single, wat absoluut echt een geweldige formatie is samen met de leden van War Torn Angel.

De band is scherp en hebben een sound dat zeer doordringend is. De donderende gitaren en de overweldigende breakdowns maken een atmosferische indruk in hun muziek. Je wilt meteen gaan violent dancen als je deze band hoort of aan het werk ziet. De zware vocalen hebben een donker staartje en een hallucinerende werking op je oren. De hoge vocalen hebben dan weer een sereen kantje dat perfect past in de zware gitaren en screams.

Melodische zang is een groot pluspunt voor deze band. Het is dan ook nog mooi om te weten dat de band echt wel goed van start gaat zonder fouten in deze EP. Alles komt mooi en perfect tot zijn recht.

De EP ‘Depth / Distance’ is echt een sterke vorm van waarmee een band kan beginnen, maar geeft ook een grote druk voor hun debuutalbum. Mijn support krijgen ze alvast!

Tracklist:

  1. Submersion
  2. Calloused (ft. Spencer Charnas of Ice Nine Kills)
  3. Omega
  4. Widowmaker
  5. Dead Hands

Meer info over War Torn Angel:

war torn angel depth distance cover

Categorie: