Phinehas - The Bridge Between

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Phinehas

Album: The Bridge Between

Genre: Christian Death Metal

Label: Red Cord Records

Score: 85/100

Christian death metal?! Nee. De Amerikaanse band Phinehas is dubbel en dik metalcore. Hoe je het ook wil keren en draaien, het is gewoon zo. Is dit erg? Nee, zeker niet. Voor mij was het een zeer mooie meevaller!

Maar wie is Phinehas dan? Deze band wordt Phinehas genoemd (uitgesproken als FEHN-ee-uhs) en zijn gevormd in 2001 in de dieptes van Los Angeles. Phinehas is een christelijke band en wil licht geven in de duistere taferelen van de huidige wereld. Hun boodschap wordt gevonden in hun muziek en teksten.

Phinehas heeft zichzelf nooit verloren. Ze hebben intensieve en passionele muziek en vinden hun invloeden bij bands als As I Lay Dying, Born Of Osiris, A Past Unknown, A Plea For Purging, Killswitch Engage, Van Halen, August Burns Red enzovoort. Deze band houdt van snelle riffs, lekkere gitaarsolo’s en krachtige breakdowns.

Dit is dan ook zeker te merken in hun EP ‘The Bridge Between’. Zo bevat deze EP vier unplugged/akoestische songs (drie van de liedjes staan op hun vorige album ‘Thegodmachine’ en de andere plaat is gloednieuw!), en drie volledig nieuwe tracks die het album ‘Thegodmachine’ niet hebben gehaald. Meestal zijn er op een B-side (d.i. deze EP) geen echte kwalitatieve singles te vinden, maar deze EP is van een ander formaat. Deze songs passen perfect in en met elkaar. Phinehas heeft een mooie streep gezet en gevormd in deze EP.

Het album ‘The Bridge Between’ begint gewoon lekker door een hevig en snel nummer te gebruiken, genaamd ‘Panhammer’. Deze song bevat intense vocalen en heeft een prachtige samenwerking van instrumenten. De volgende songs op het album hebben dezelfde formaten als dit eerste prachtige nummer. Daarna laat Phinehas hun akoestische kant zien en dit is echt fenomenaal. Een knappe aanrader voor iedere metalcorefan en die wel eens wat anders wil.

Mooi, prachtig en verfijnd! Zo kan ik hun EP benoemen. Phinehas heeft zich van een andere kant laten zien en laat de harten van het publiek sneller slaan.

Tracklist: 

  1. Panhammer
  2. Well If the Earths Are Stopped, Then the Fox Faces the Hounds
  3. David and the Gate
  4. A Pattern In Pain (acoustic)
  5. Enkindler
  6. Crowns (acoustic)
  7. The Wishing Well (acoustic, feat. Ann Marie Flathers)

Meer info over Phinehas:

Categorie: