Art Of Anarchy - Art Of Anarchy

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Art Of Anarchy

Album: Art Of Anarchy

Genre: Rock

Label: Another Century

Score: 82/100

Art of Anarchy is een Amerikaanse band, gevormd in 2014 door de broers Votta. De band bestaat uit vier leden: de broers Jon en Vince, John Moyer (vroegere bassist van Disturbed) en Ron “Bumblefoot” Thal (gitarist van Guns N’ Roses).

Het album begint met ‘Black rain’. Dit bestaat uit een kort instrumentaal stuk, waar je op de achtergrond regendruppels hoort vallen. De akoestische gitaar en donderslag geven het een onheilspellend gevoel. De overgang tussen Black Rain en Small Batch of Whiskey is zo goed getimed, dat ik heb moeten nakijken of het niet dezelfde song was. Het behoud de omineuze sfeer zeer goed en de stem van Scott Weiland past perfect bij de muziek. Zijn stem dringt door tot in het diepste bot en laat een indruk na.

Til the Dust, is een nummer waar men stil van wordt.. De samenhang van het nummer, de gitaar in combinatie met de drums zorgen voor dit rustig, en toch, prachtnummer. Death of it’ opent rustig, met een mooi pianostukje, maar het heeft toch ook een ruiger kantje. Wat van dit een veelzijdig song maakt en het genre Rock eer aandoet.

Bij Superstar lijkt het precies als men naar Rob Zombie staat te luisteren. Het is een krachtig nummer, de gitaar geeft je zin om los te gaan, maar de zang heeft invloeden van Zombie verwerkt in dit nummer, vandaar de naam van het nummer misschien. Het laatste nummer op dit debuutalbum noemt The Drift en de naam past perfect bij dit nummer. Het nummer is zowel snel als traag qua melodie en zang. Een krachtig nummer, waar men nooit genoeg van kunnen hebben.

Art Of Anarchy heeft met hun debuutalbum een vaste plaats gekregen in mijn playlist. Wij kijken uit naar meer.

Tracklist:

  1. Black Rain
  2. Small Batch Whiskey
  3. Time Everytime
  4. Get on Down
  5. Grand Applause
  6. Til' The Dust
  7. Death of it
  8. Superstar
  9. Aqualung
  10. Long Ago
  11. The Drift

Meer info over Art Of Anarchy:

art of anarchy cover

Categorie: