My Sleeping Karma - Moksha

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: My Sleeping Karma

Album: Moksha

Genre: Psychedelic / rock

Label: Napalm Records

Score: 45/100

Rock- en metalminnende liefhebbers van een sauna, hammam of ordinaire zweethut met esoterische rituelen, opgeluisterd door meditatieve muziek die de innerlijke chakra’s tot rust brengt en de ziel naar een existentiële staat van verhevenheid brengt, opgelet! My Sleeping Karma komt misschien wel optreden in een tempel van hevig transpirerende en vaak verlepte naaktheid in uw buurt. Met hun vijfde album ‘Moksha’ hebben ze namelijk de ideale soundtrack geschreven voor al uw zweterig slaapverwekkende en uiterst transcendente aangelegenheden!

Hoe vaak is het al niet voorgevallen dat u dacht: "tjiens, waar halen ze die bandnaam vandaan, ik had muzikaal helemaal iets anders verwacht?" Deze gedachte hoeft nooit meer op te komen na het horen van een plaat van de Duitse instrumentale en psychedelische grooverockers van My Sleeping Karma (MSK). Onze karma is namelijk meermaals in slaap gevallen tijdens het beluisteren van hun nieuwste verzameling wiegeliederen. Toegegeven, tijdens Prithvi deed de trage break ons even denken aan Tool; maar waar Tool daarna muzikaal zo hard uithaalt dat je je vel van je lijf zou willen scheuren om op de vrijgekomen wonden tabasco te gieten, stopt MSK je in bed om je enkele minuten slaapdeuntjes te doen aanhoren. Ook tijdens de titeltrack spitst ons oor zich, althans heel even,  spontaan wanneer naast het eindeloos sferisch gitaargejammer ook een ronkend snaargeluid te horen is. Maar u weet, mooie liedjes duren niet lang, dus krijgt u achteraf een nieuwe portie gründliche saaiheid op je bord.

Elk moment van minieme lichte opwinding vormt voor de band een immens grote stap uit hun comfortzone, dat deze zo snel mogelijk weer opgezocht dient te worden. Terug naar de trage psychedelische klanken waarbij de demarrages tussendoor slechts bliksemafleiders zijn om tot in den treure naar hetzelfde stramien terug te keren. Om het geheel nog wat fletser te kruiden, krijg je tussen elk nummer nog een brok geurkaars en wierrookstokken muziek te horen. Kortom, de boeddhistisch getinte psychedelische trance die MSK met hun artwork en titels probeert voor te spiegelen, resulteert enkel in onmogelijk te verbloemen oninteressantheid. Tijd voor deze Duitsers om de passage van de Blitzkrieg nog eens op te diepen uit hun geschiedenisboeken, rottweilers te gaan pesten en zich eindelijk een psychedelisch waardig delirium te drinken op het Oktoberfest. Geen dank jongens!

Tracklist:

  1. Prithvi
  2. Interlude 1
  3. Vayu
  4. Interlude 2
  5. Akasha
  6. Interlude 3
  7. Moksha
  8. Interlude 4
  9. Jalam
  10. Interlude 5
  11. Agni

Meer info over My Sleeping Karma:

my sleeping karma moshka cover

Categorie: