The Prestige - Amer

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: The Prestige

Album: Amer

Genre: Alternative Hardcore

Label: Imminence Records

Score: 75/100

De Franse band The Prestige maakt alternative hardcore van de hoogste plank. Deze band laat zich inspireren door liefde, romantiek en cliché’s. Kan ook niet anders dat deze band van Parijs is. Het is anders ook mooi om te weten dat ze het podium ook hebben gedeeld met bands als Stray From The Path, Every Time I Die, August Burns Red, Hierophant en Liferuiner.

Het nieuwe album van The Prestige, ‘Amer’, laat de evolutie zien die deze band heeft gemaakt. Het album zoekt grenzen op na hun debuutalbum ‘Black Mouths’. Bij ‘Amer’ worden de thema’s meer duister en zwaarder; de muziek is rauw en erg bitter. Het gaat over hoe jongeren van tegenwoordig veel te snel opgroeien en wat de wereld van ons verwacht.

Het album grijpt ons bij de strot al van de eerste noten door hun gewelddadige gitaarlijnen, sterke drumtechnieken en geschreeuw. Daarnaast zijn de sludgy riffs en kretsende melodieën een doorbrekende symfonie voor deze band. Je hart slaat steeds tekeer! Het album gaat sneller met de minuut en de variateit van deze band staat op de eerste plaats.

The Prestige slaat met het album ‘Amer’ absoluut niet de bal mis in de alternatieve hardcore scene, maar of het bij iedereen op dezelfde lijn ligt? Dat is nog maar de vraag. Deze hardcore is niet voor iedereen weggelegd, maar de toekomst voor The Prestige ligt open. Fans van bands als The Dillinger Escape Plan, Bury Tomorrow, Amen Ra, Architects en Steak Number Eight zullen hier mogelijk wel aan hun trekken komen.

Tracklist:

  1. Amer
  2. Bête Noir
  3. Léger De Main
  4. Enfants Terribles
  5. Voir Dire
  6. Négligée
  7. Ingénue
  8. Marquee
  9. Apaches
  10. Petite Mort
  11. Cri De Coeur

Meer info over The Prestige:

the prestige amer cover

Categorie: