Saille - Eldridge

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Saille

Album: Eldridge

Genre: Symphonic black metal

Label: Code666

Score: 73/100

Saille is een Belgische groep rond Dries Gaerdelen. Deze groep bestond aanvankelijk uit Dries op keyboards en Jonathan Vanderwal op gitaar. In het begin beschouwden zij henzelf als een studio-project. Maar later zijn uitgegroeid tot een volwaardige band met meer leden en zelfs een heuse live-band.

Ik ben zelf niet erg bekend met black metal, maar dit is wel een heel ander toetje, dit derde album van Saille. Het is zelfs een concept album, waarin meesterwerken uit de horror literatuur bij te pas komen. Dit album heeft voor mij zeker zijn hoogtepunten; onder andere de solo in Aklo deed mijn nekharen toch even recht omhoog staan en het waterige gitaartje in het begin van Dagon is fantastisch.

De vocals waren iets te veel gebruld naar mijn mening, maar dat is gewoon ieder zijn smaak. Soms vond ik de vocals dan weer wel geslaagd, zoals in het nummer Walpurgis dat mij deed denken aan hardcore en punk. Wie van black metal houdt, moet deze Belgische band zeker een kans geven. Maar dus ook wie er niet 100% voor te vinden is, kan het appreciëren.

Tracklist:

  1. Emerald
  2. Walpurgis
  3. The Great God Pan
  4. Aklo
  5. Cold War
  6. Eater of Worlds
  7. Red Death
  8. Dagon
  9. Carcosa

Meer info over Saille:

Categorie: