9Electric - The Damaged Ones

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: 9Electric

Album: The Damaged Ones

Genre: Electronic rock

Label: Another Century

Score: 82/100

Nieuwe bands, ze schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Het kaf van het koren scheiden is daarom een uitdaging op zich. Zo’n nieuwe band is 9Electric, afkomstig uit Californië. Ze brengen hun debuutalbum ‘The Damaged Ones’ uit dat een stevige portie electronic rock voorschotelt.

Het album vangt aan met de titeltrack, een rustig begin waarin je meteen wordt ondergedompeld in de thematiek van het album, namelijk hoe mensen in de huidige toestand van de maatschappij sociaal geïsoleerd zijn en een minder gelukkig leven leiden met veel zorgen. De melodie weet dit goed uit te drukken en de zachte stem van zanger Thunderwood past er perfect bij. Meteen vallen de eerste elektronische elementen op, maar geen daarvan zijn ooit storend, integendeel, ze dragen bij tot de rockmuziek. Een nummer dat meteen de gevoelige snaar van de luisteraar weet te raken.

Het wordt intenser op topsong New God, een up-tempo nummer met een aanstekelijk refrein. De rock verandert naar een meer industrial geluid dat zich ook voortzet bij Naked, een ludiek (luister maar naar de tekst) en zeer catchy nummer dat dagenlang in je hoofd kan blijven rondhangen.

Beautiful vervolgens is nog zo’n nummer dat de gevoelige snaar weet te raken dankzij de rustige, mooie melodie, de teksten gezongen door de clean vocal van Thunderwood dragen hier nog extra bij toe.

Opnieuw tijd om even uit de bol te gaan met het catchy Lies. Gitaar en synthesizer worden optimaal gecombineerd doorheen het nummer dat wederom een catchy refrein heeft. Er wordt een stap teruggenomen met de electronica in Goodbye (My Love) dat als een gewone rocksong klinkt, zeer radiovriendelijk. Ook Little Things en Toxic Angel blinken uit in simpliciteit en de mooie deuntjes maken het heel aangename nummers.

Voor een waar Nine Inch Nails nummer moet je bij Take It Away zijn. Het zou zowaar door Trent Reznor geschreven kunnen zijn, maar is pure makelij van de band zelf. Ook Filthy en More More passen bij deze beschrijving, zowel wat betreft muziek als tekst. Met het iets zwaardere I Die wordt afgesloten.

Dit debuutalbum van 9Electric boeit van begin tot eind met de twaalf tracks die zeer divers zijn en goed met elkaar afgewisseld worden. De ene song klinkt zeer catchy en aanstekelijk terwijl anderen op je gemoedstoestand weten in te werken. Een aanrader voor liefhebbers van Nine Inch Nails, Combichrist, Lord of the Lost of Dope.

Tracklist:

1. The Damaged Ones
2. New God
3. Naked
4. Beautiful
5. Lies
6. Goodbye
7. Take It Away
8. Little Things
9. Filthy
10. Toxic Angel
11. More More
12. I Die

Meer info over 9Electric:

9Electric the damaged ones cover

Categorie: