Deadlock - Hybris

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Deadlock

Album: Hybris

Genre: Melodic death metal

Label: Napalm Records

Score: 78/100

Gaat Deadlock bij elk nieuw album een line-up wisseling ondergaan? Daar begint het wel op te lijken. Op het nieuwe album ‘Hybris’ horen we niet langer Sabine Scherer zingen. Het drukke privéleven van Sabine waartoe nu ook haar twee kindjes behoren, bood geen ruimte meer voor Deadlock. Ze vonden een goede vervangster in Margie Gerlitz. De band is echter heel ver afgeweken van de stabiele line-up van vroeger. Zo is enkel gitarist Sebastian Reichl nog de enige echte kern binnen de band. De gouden jaren van Deadlock zijn helaas achter de rug.

Het album trapt af met Epitaph, de eerste vuurdoop voor de nieuwe dame in het gezelschap. Het nummer start met een melodieuze gitaarriff en al gauw valt brulboei John Gahlert in, afgewisseld door Margie met een heldere zachte clean vocal, ze neemt ook het refrein op haar. Een goeie start, lekker uptempo. Ook Carbonman zet dit verder en is zowaar nog zwaarder klinkend.

Deadlock biedt altijd veel variatie in hun muziek en dat bewijzen ze ook met ‘Hybris’. Blood Ghost en Hybris zijn hier mooie voorbeelden van. In vooral de titeltrack laat … haar van haar beste kant horen in het refrein. Ze leggen ook zowaar wat emotie in Wrath – Salvation en gaan nog verder met het Duitse nummer Ein Deutsches Requiem. Dit begint als een ware ballade waarin Margie heel hoog zingt maar het bouwt op naar een stevige song. Ook hier weer variatie want er wordt voortdurend tussen de twee stijlen overgeschakeld.

Met Vergebung komt er een akoestische intro op het wel heel zware Welcome Deathrow. John gaat hier heel diep met zijn grunts wat met de uptemo melodieën voor een razend einde zorgt. Net zoals op bijna elk nummer eindigt de laatste song met een fade-out, deze keer definitief. ‘Hybris’ is zeker niet het beste werk van Deadlock, maar het is ook niet slecht.

Tracklist:

  1. Epitaph
  2. Carbonman
  3. Berserk
  4. Blood Ghost
  5. Hybris
  6. Wrath / Salvation
  7. Backstory Wound
  8. Ein Deutsches Requiem
  9. Vergebung
  10. Welcome Deathrow

Meer info over Deadlock:

deadlock hybris cover

Tags: 
Categorie: