And Then She Came - And Then She Came

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: And Then She Came

Album: And Then She Came

Genre: Modern rock

Label: DME Music

Score: 65/100

Wat ontstond als een project om een soundtrack te maken, groeide uit tot een volwaardige band. Frank Stumvoll zou een soundtrack maken voor de thriller ‘Bad Thrill’. Hij nodigde hierbij drummer S.C. Kuschnerus en gitarist Olli Singer uit. Tot slot vervoegde Ji-In Cho zich bij deze muzikanten. Al snel hadden ze veel meer materiaal en werd er een waar studio-album opgenomen en een volwaardige band opgericht. Zeggen deze namen je iets? Het zijn de bandleden van Krypteria. Het lijkt er dus op dat voor Krypteria voorgoed de stekker uit het stopcontact is getrokken. We moeten verder met And Then She Came.

Is dit album van deze band met een andere naam opgenomen in een garage, zolder of woonkamer? Zo klinkt het in elk geval bij het beluisteren van dit album. Opener Five Billion Lies klinkt niet goed, de gastbijdrage van Alissa White-Gluz (grunts Arch Enemy) helpt helaas niet. Een dof nummer. Gelukkig gaat het beter met Public Enemy  #1. De inspiratie steekt eindelijk de kop op. Het nummer klinkt catchy en de strofes zijn in verschillende talen gezongen. Duits, Engels, Spaans en Frans wisselen elkaar af met het catchy Engels refrein. Je been of voet gaat al spontaan op en neer, of komt dit eerder door de sexy stem van Ji-In met verschillende charmante buitenlandse accenten? Haar manier van zingen is hier speciaal te noemen. De catchiness maakt plaats voor het rustigere Why So Serious.

Helaas is ook Spit it Out een draak van een nummer te noemen. Opnieuw klinkt alles heel dof en lijkt de muzikale inspiratie ver weg. De muzikale bijdrage van Evanescence gitariste Jen Majura draagt bijster weinig bij. Hierna lijk je wel in een ongure nachtclub terecht gekomen. Of moeten we eerder stripclub zeggen? Het trage ritme, de zwoele tonen en de verleidelijke zang met dubieuze teksten van Who’s gonna save you doen volledig in deze richting denken.

Toch komt er opnieuw een sprankeltje hoop. Like a Hurricane is uptempo, de gitaren laten zowaar opnieuw wat melodie horen. Ook Hellfire Halo is een leuke song om te beluisteren, het zou de beste keuze voor een single zijn. And Then She Came nam ook een ballade op, I Carry On klinkt veelbelovend, zware pianotoetsen ondersteunen de engelenstem van Ji-In. Where do we go from Here laat je ontwaken met snelle gitaarakkoorden en heeft een sterk rockend karakter. Tot slot brengt Find a Way een electronic vibe met zich mee. Zware gitaar wisselt af met rustig getokkel en het eindigt vrij abrupt, het album is plots voorbij… Een EP met de beste nummers had als debuut misschien beter geweest, geef ons dan toch maar de muziek van Krypteria!

Tracklist:

  1. Five Billion Lies
  2. Public Enemy #1
  3. Why So Serious?
  4. Spit It Out
  5. Who’s Gonna Save You?
  6. Like A Hurricanes
  7. Hellfire Halo
  8. I Carry On
  9. Find Another Way
  10. Where Do We Go From Here?

Meer info over And Then She Came:

and then she came cover

Categorie: