SuidAkrA - Realms Of Odoric

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: SuidAkrA

Album: Realms Of Odoric

Genre: Celtic metal

Label: AFM Records

Score: 85/100

Celtic metal uit Duitsland, dat is een combinatie die we niet vaak tegenkomen. SuidAkrA werd in 1994 opgericht door Arkadius Antonik. Een bandnaam was al snel gekozen, gewoon de naam van de oprichter achterwaarts neerpennen. Ondertussen heeft deze band tournees gehad in Europa, Rusland en Noord Amerika. Op het gebied van genre krijgen we een mix van melodische death metal, folk metal en vooral celtic metal. Het gebruik van een banjo en doedelzak is niet vreemd voor SuidAkrA.

Het vorige album, 'Eternal Defiance', dateerde al van 2013. Nu brengt men het twaalfde album, 'Realms Of Odoric', uit in samenwerking met AFM Records. We beginnen rustig met Into The Realm. De Keltische sfeer wordt direct overgebracht. The Serpent Within is een nummer dat beschrijft wat we van deze band kunnen verwachten. Spontaan denken we aan een mix tussen Ensiferum en Wintersun. De clean vocals worden goed afgewisseld met wat brutere vocals.

Met The Hunter’s Horde horen we een andere kant van SuidAkrA. Het catchy refrein blijft hangen en er wordt doorheen het nummer een verhaal verteld. Dit nummer is een en al folk metal. Ook krijgen we hier een geweldige solo te horen. Een ander pareltje is Lion Of Darcania. Dit folk nummer is een van de hoogtepunten van dit album voor de folk liefhebbers. Het melodisch element is hier ook sterk aanwezig. Dit is niet het enige goede folk nummer, diegenen die deze band goed vinden om hun folk muziek zullen ook zeker Pictish Pride vaak beluisteren. Hier horen we op de achtergrond ook een vrouwelijke stem terug komen. Het tragere tempo en meer melodische werk komt weer terug bij On Roads To Ruin en Dark Revelations.

De vrouwelijke vocals die we eerder hoorden komen vol tot hun recht in Braving The End. Tina Stabel heeft een prachtige stem en bewijst dit nog maar eens. Het duet dat we hier horen is zeker speciaal. Death metal mogen we ook niet vergeten want dat krijgen we ook in overvloed te horen, niet in zijn pure vorm maar in combinatie met folk instrumenten. Hierbij verwijzen we graag naar Once Against The Tide. Afsluiten doen we met Cimbric Requiem. Vooral de trage akoestische gitaar in combinatie met de vocals van Tina Stabel staat niet mis op dit album.

Als je luistert naar folk metal, death metal of celtic metal dan zal dit een geweldig album zijn. De variatie aan nummers zorgt ervoor dat er voor iedere mood wel enkele dingen zijn waar je naar kan luisteren. Het artwork is ook zeer mooi uitgewerkt en past bij de muziek die we te horen krijgen. Dit is ontworpen door Kris Verwimp. In het verleden hielp hij nog al mee met het maken van het artwork van deze band. Volgens sommigen waren de vorige twee albums iets minder maar 'Realms Of Odoric' maakt dit dubbel en dik goed. Een zeer sterk album van een band die veel minder erkenning krijgt dan dat het verdient!

Tracklist:

  1. Into The Realm
  2. The Serpent Within
  3. The Hunter’s Horde
  4. Creeping Blood
  5. Undaunted
  6. Lion Of Darcania
  7. Pictish Pride
  8. On Roads To Ruin
  9. Dark Revelations
  10. Braving The End
  11. One Against The Tide
  12. Cimbric Requiem

Meer info over SuidAkrA:

suidakra realms of odoric cover

Categorie: