Review Left Lane Cruiser @ La Chocolaterie

Datum: 
dinsdag, 2 oktober, 2012

VK* Concerts staat altijd garant voor kleine, maar zeer leuke optredens, waar je al wat meer mag doen dan gewoon te zitten kijken naar de artiesten. Na een dertigtal minuten stappen door ietwat speciale steegjes in Molenbeek, kwamen we aan in één van de zalen van VK, namelijk La chocolaterie. Eens binnen werd duidelijk dat VK* Concerts een talent heeft om een mooie zaal te creëren. 

De avond werd geopend door het Italiaanse rockduo The Cyborgs. Zij stonden twee dagen voor dit optreden nog als voorprogramma van Iggy Pop en stond nu ineens voor een zaal waar met moeite vijftig man aanwezig was. Ze lieten dat evenwel niet aan hun hart komen, want het mag gezegd worden, het klonk zeer goed. Opvallend was hun masker dat beide heren aanhadden en dat de drummer ook nog eens piano speelde tegelijkertijd. Er waren duidelijk invloeden van The Doors te horen, zelfs The Black Box Revelation kwam soms op de voorgrond, alhoewel ik dat betwijfel dat zij ooit een inspiratiebron voor The Cyborgs waren. Het was voor mij zelfs één van de betere voorprogramma’s dat ik gezien had, omdat het gewoon naadloos aansloot aan de hoofdact van de dag.

Left Lane Cruiser zal voor velen een onbekende groep zijn, inclusief mezelf inbegrepen. Het is een Amerikaans duo, waarin de gitarist/zanger wat weg had van een verjongde versie van Seasick Steve. De drummer, met zweetband op het hoofd, hield er tijdens het ganse optreden een strak tempo op na. Het was een uur en dertig minuten genieten van uitstekende blues met rock 'n roll invloeden. De zanger, Freddie, was duidelijk een liefhebber van whisky. Tijdens het optreden zal hij toch wel een goed halve liter gezopen hebben. Het stoorde echter niet, want het was volledig in de sfeer dat er heerste in de zaal. Er werd gedanst en gelachen. De ietwat grote hits werden logischerwijs gespaard tot op het einde, waarin het publiek nog enthousiaster werd. Het enige minpunt van het optreden was dat het geluid wel redelijk luid stond. Gelieve in het vervolg misschien het geluid ietsje te verminderen. Omstreeks 23u sloot het duo hun set af, wat leidde tot grappige taferelen bij de zanger. Hij sprong van de ene naar de andere kant en liet zich gewillig fotograferen.

Het was een bluesachtige avond, waarin twee talentvolle groepen stonden, die elkaar evenwaardig waren. Of we er later ooit nog iets van horen moet nog blijken, mij hebben ze alvast overtuigd. Goedgezind en met de nodige oorsuizingen konden we de avond afsluiten. Voor zij die Left Lane Cruiser nog willen zien, ze staan nu zaterdag 6/10 in Diksmuide.

Categorie: