Review Lokerse Feesten - Dag 2

De Lokerse Feesten zijn aan hun tweede dag begonnen, tijd om er dan ook eens heen te gaan. Met klinkende namen als OMD, Daan en Roger Daltrey zag het er op papier alvast veelbelovend uit.

Daan bracht zijn cd ''Simple'' zo goed als integraal. De cd zelf is heel intiem, bijna accoustisch gebracht, of dit naar een festivalpubliek toe goed zou overkomen was een groot vraagteken. Live bracht hij er dankzij zijn mede muzikanten wat meer ''swung'' in, maar toch bleek het net iets te intiem voor een groot deel van het publiek, de babbels tussendoor zorgden er toch weer voor dat de 'magie' die dit album uitstraalt wat verloren ging. Op zich een heel leuk optreden van Daan toch weer die zijn uiterste best deed maar er dus door omstandigheden niet volledig slaagde in zijn opzet, in een zaal zoals AB of Botanique om maar twee te noemen zou dit mits het publiek echt stil was heel anders zijn over gekomen. Ondanks dit alles toch wederom een wederom mooi optreden van een van de Belgische artiesten waar we trots mogen op zijn.

Roger Daltrey 'performance Tommy' was niet echt geheel het voorstellen van die cd/rock opera, daarvoor ontbrak hem de tijd om de show volledig te brengen, dus maakte hij er een mooie combinatie van The Who hits, met de Tommy songs er lekker tussen van. Vanaf het begin zat de sfeer er volledig en geheel in, plots voelden we ons weer back to Woodstock 1969. De songs van voornoemde CD werden nog sterker gemaakt door soms heel integrerende beelden, zoals bvb bij ''Tommy, can you hear me?'' waar je een jongen zag muziek beluisteren en zijn ogen en mond waren dichtgenaaid. Dit was wel een van DE kippenvel momenten van de avond, het publiek werd er wonder boven wonder zelfs stil van. Ook waren er ''Pinballl Wizard'', ''Who Are you?'' en ''My Generation'' als absolute hoogtepunten van een voor de rest meer dan subliem optreden. Het verzachte de pijn van het niet integraal spelen van Tommy enorm, dit was gewoon een TOP-concertje om in te lijsten!

Dat OMD het moeilijk zou krijgen om dit te evenaren was dan ook niet verwonderlijk, plots stond er ook heel wat minder volk op het plein. En toch deed de groep zijn uiterste best om een ''back to the 80's'' gevoel naar boven te brengen bij het publiek. Ze slaagden daar niet altijd in, soms viel het allemaal een beetje naar de eentonige kant op, maar de finale met oa ''Electricity'' maakten veel goed. Ook al kwam hun grootste hit ''Joan of Arc'' redelijk vroeg in de set, een hoogtepuntje in de tot dan het beetje monotoom optreden. Ook stond de bass-drum wel redelijk luid waardoor de andere instrumenten en de stem niet altijd ''zuiver'' naar voor kwamen.  Een subliem optreden was dit niet, daarvoor hebben we ze al beter gezien (in voorprogramma van Simple Minds in Vorst National bvb) maar het einde maakte al veel goed, heel veel. En zo sloten we de avond toch nog in schoonheid af.

Meer reviews van de andere dagen kan je hier lezen.

Categorie: