Review Machine Head @ Vorst Nationaal

Datum: 
dinsdag, 29 november, 2011

Dinsdag 29 november mochten we "The eighth plague tour" verwelkomen in Vorst Nationaal. Op het programma stonden The Darkest Hour, Devil Driver, Bring Me The Horizon en Machine Head.
De verwachtingen bij de fans lagen dus redelijk hoog.
Head 

Aanvang van het gebeuren was voorzien om 19uur. Dit stond zo op de tickets alsook op de site van Vorst Nationaal zelf, maar om één of andere reden begon het vroeger.
Hierdoor heeft haast iedereen The Darkest Hour gemist.

Ook Devil Driver was al bezig om 19uur, waardoor er slechts enkele toeschouwers reeds aanwezig waren. Jammer, want deze band was echt goed. Met hun loeiharde death metal stonden ze er helemaal. Het was duidelijk dat deze mannen de zaal op stelten wisten te zetten. Het volk stroomde toe en de moshpit groeide met de minuut. Ze sloten af met enkele nieuwere nummers uit hun album "Beast" en een klassieker als "I could care less" en zo was iedereen klaar om aan de eerste headliner te beginnen.

Bring Me The Horzion had grootse plannen, maar hun zwaar emotionele show kwam slecht over. Na enkele nummers ging het licht uit en hoorde je de zanger moeite doen om te wenen. Het publiek staarde elkaar aan en enkele mensen verlieten de zaal. Maar dan kwam de band weer op gang met enkele nummers als "It never ends" en "Chelsea Smile". Helaas deden ze de sfeer opnieuw verdwijnen door de lichten nogmaals te doven en een hiphop melodie door de boxen te jagen. Dit smaakte de menigte niet en meer volk verliet de zaal. Er was duidelijk minder enthousiasme als bij Devil Driver. Het is spijtig dat ze niet voor een energieke show gekozen hadden want puur muzikaal stond de band er beter dan op Graspop deze zomer.

Gelukkig was er nog Machine Head om de avond compleet te maken. Vanaf de eerste noot zat het goed. De fans hebben er lang op moeten wachten om hen terug aan het werk te zien in België en dat was te merken. Ook de zanger voelde de energie in de zaal en moedigde dit steeds aan. Ze knalden het ene nummer na het andere door Brussel en herinnerde iedereen eraan wat echte metal is all about.
Nummers als "Bulldozer", "Ten Ton Hammer" en "Halo" werden hartelijk onthaald, alsook enkele van hun nieuwe cd zoals "Darkness within". Helaas eindigde het concert in mineur. De gitarist kreeg een schoen tegen zijn gezicht en kon dit niet weglachen. Hij zette meteen zijn gitaar aan de kant, kwam vooraan aan het podium staan, deed fuck you naar diegene die de schoen heeft gegooid en liep razend het podium af. De rest van het nummer werd afgewerkt zonder tweede gitaar en er werd afgerond. Nadien kwam de zanger ons nog bedanken voor een geweldige avond. Laat ons hopen dat dit incident geen effect heeft op het feit dat ze al dan niet op graspop zullen spelen. 

Categorie: