Review Peter Doherty @ Concertzaal Vooruit

Datum: 
dinsdag, 10 april, 2012

Peter Doherty mocht het verjaardagsfeestje van Democrazy (30 jaar) op gang trekken in de Gentse concertzaal de Vooruit, en dat deed hij op een eigenwijze manier, zoals we hem kennen natuurlijk.

Peter Doherty wordt geassocieerd met annulaties. Het is niet abnormaal meer dat hij gewoon niet komt opdagen, het is een risico dat je er bij neemt. Gelukkig was dat gisteren niet het geval. Hij kwam wel een half uur te laat, maar daar zeuren we niet om.

Meteen was te zien dat hij niet in een bepaald nuchtere toestand het podium op kwam. Daar is natuurlijk niets mis mee als de muziek maar goed zit, en laat dat nu juist het probleem zijn bij Peter.

Hij begon zijn show met het bekendste nummer van zijn soloplaat ‘Grace/Wastelands’: Last of The English Roses. De goed gevulde Vooruit zong gretig mee en het beloofde een leuke avond te worden. Maar later bleek dat het beste er toen al af was. Na drie nummers besloot Peter Doherty om afscheid te nemen van het publiek en hij verliet het podium. Niemand wist wat er gaande was. Na een kwartier zagen we Peter terug op het podium, oef.

Hij had wat extra’s meegenomen. Een fles champagne en enkele bierblikjes die hij met plezier uitdeelde aan het publiek. Hij weet duidelijk hoe hij zijn fans moet soigneren. Het viel ons op dat hij soms snaren mis sloeg en dat de zang niet altijd even toonvast was. Na een paar nummers besloot hij wat interactie te houden met het publiek. Hij kreeg zowaar een zelfportret van een fan en hij kreeg enkele papiertjes, met verzoekjes op, naar zijn hoofd geslingerd. Elk woord dat naar hem geroepen werd ging hij op in. Wat interactie met het publiek kan geen kwaad, maar wij komen wel voor de muziek mister Doherty.

Een halve Vooruit (intussen was de concertzaal stilletjes aan het leeglopen) kon nog genieten van een cover, namelijk ‘Twist and Shout’. John Lennon heeft zich 3x omgedraaid in zijn graf me dunkt.

Het was niet allemaal kommer en kwel. De fans op de eerste rijen vonden het optreden zeker en vast een top optreden en daar doet Peter het wel voor. Na een dikke 2 uur besloot hij om af te ronden en was hij zo vriendelijk om nog enkele handtekeningen uit te delen.

Conclusie: Peter Doherty is een geniaal talent, alleen mag hij het niet weggooien. Hopelijk leert hij eruit wat er gebeurd is met Amy Winehouse, Amy was ook zo'n talent die haar leven helaas vergooid heeft. Het was een optreden om nooit meer te vergeten, of was het een optreden om snel te vergeten? Ik geraak er zelf niet meer aan uit...

Categorie: