Review Soundgarden @ Werchter Boutique

Datum: 
maandag, 28 mei, 2012

Het absolute voorprogramma van Metallica waren de vrienden van Soundgarden. Na 15 jaar kwam de grungeband nog eens naar België, en dit direct samen met Metallica. Straf!

Soundgarden gaf normaal gezien op Pinkstermaandag een show in Luxemburg. Maar toen Metallica aanklopte om te vragen of ze niet wouden spelen op 'hun' festival, was de beslissing rap gemaakt. Soundgarden cancelde het concert in Luxemburg en de kaartjeshouders van dat concert konden met datzelfde kaartje naar Werchter trekken om Soundgarden én Metallica aan het werk te zien.

Soundgarden kreeg een uur en een kwart om te tonen wat ze nog waard zijn anno 2012. En we moeten zeggen: nog heel veel! De band staat als een huis. De frontman, Chris Cornell, was zeer goed bij stem en had er zin in. De dag ervoor speelde de mannen op Pinkpop en de setlist was bijna hetzelfde.

Openen deden ze met 'Searching With My Good Eye Closed'. 'Spoonman', een grote hit bekroond met een Grammy-award, werd vrij vroeg in de set gegooid als 2e nummer.

De band speelde goed op elkaar in, alsof ze nooit een split meegemaakt hebben. De set was gewoon van het begin tot het einde genieten met de zon in ons gezicht en een pint in de hand, beter kon gewoon niet.

Voor vele was het afwachten op de grootste hit 'Black Hole Sun'. Die kregen we pas op het einde, wat natuurlijk te verwachten viel. Afsluiten deden ze met 'Slaves & Bulldozers'. Verrassend genoeg speelde zin in Werchter niet hun nieuwste single 'Live to Rise'. Een nummer dat geschreven is voor de film 'The Avengers'.  Het zal voor de volgende keer zijn, samen met de voorstelling van hun nieuwe cd? Laten we het hopen.

Het publiek was zo klaargestoomd voor dé hoofdact van de avond: METALLICA!

Alle informatie over Werchter Boutique vindt u hier terug.

Categorie: