Review Strandfuif 2012

Datum: 
donderdag, 2 augustus, 2012

Op donderdag 2 augustus opende Strandfuif weer haar deuren. De eerste Strandfuif dag stond in het teken van Bunkpop.

Met een dubbel gevoel zakten we af naar Glabbeek, niet omdat de affiche slecht was maar omwille van het verlies van Tony Sly. Twee jaar geleden speelde hijzelf nog op het podium van Bunkpop. Dat Bunkpop meeleefde met het verlies van Tony was duidelijk te horen, tijdens de pauzes stond er continu een CD van No Use For A Name op.

De eerste band die op het podium stond was The Rocket. Deze poppunk band mocht het feestje op gang trappen. Jammer genoeg was er niet veel volk aanwezig om de band aan het werk te zien. Diegene die aanwezig waren konden wel genieten van een zalige poppunk show. Het was best wel jammer dat er zo weinig publiek was komen opdagen want dit feestje had groter kunnen worden.

De volgende band op de affiche was BoySetsFire, deze political post-hardcore band trok al een pak meer volk dan The Rocket, helaas was de tent nog niet volledig gevuld. De band begon zeer goed aan hun show en kreeg het publiek op de eerste rijen makkelijk mee. Jammer genoeg ontplofte de tent niet volledig maar we hebben genoten van deze BoySetsFire.

Ontploffen deed de tent wel bij de voorlaatste band. Het was de beurt aan de Nederlandse band de Heideroosjes. Voorgesteld moeten Marco en co. absoluut niet meer en iedereen weet dat ze bezig zijn met hun afscheidstournee. De Roosjes kwamen in stijl en veroverden onze harten, alweer. Ze openden de set met het nummer ‘Tot Hier’ van de laatste plaat “Cease Fire”, van deze plaat kregen we later ook het nummer ‘Weg Van De Meeste Weerstand’ te horen. De show van de Roosjes bestond natuurlijk uit al hun klassiekers, al miste we er een paar (ze moeten ook maar niet zoveel goeie nummer hebben). In de set zaten ook een paar covers namelijk van The Ramones en Nirvana.

Afsluiten deed de band zoals altijd met het nummer ‘United Scum’. De laatste shows van de Heideroosjes zijn op 28 en 29 september in de AB te Brussel. Er zijn nog enkele kaarten voor de 28ste beschikbaar.

Afsluiter van Bunkpop was de legendarische oldschool hardcore band Sick Of It All, enkele weken geleden stonden ze nog in de Marquee van Graspop, volgende week staan ze op Ieperfest. Sick Of It All is ook een band die ook weinig introductie nodig heeft want ze staan al meer dan 25 jaar ‘nonstop’ op de planken.

De show op Bunkpop was de eerste show van hun zomertournee, Lou en co vlogen er met het eerste nummer ‘Built To Last’ stevig in. Muzikaal was de stem van Lou beter dan op Graspop. De setlist bestond uit alleen maar grote hits en de temperatuur in de tent bleef maar stijgen tot aan het laatste nummer. Het publiek en de band gingen volledig uit hun dak en de show vloog om. De setlist was ongeveer dezelfde als die van enkele weken geleden op Graspop. We kregen ook een aantal nummers te horen van hun laatste CD "Based On A True Story".

Ook kreeg het publiek de kans om mee te zingen met het nummer ‘Die Alone’. Het publiek werd in twee gedeeld en moest op het einde mee zingen. Pete’s kant zong ‘Die Alone’ en Craig’s kant zong hierop ‘Die Die!’. Buiten deze drie frontmannen heeft de band ook nog een geweldige drummer Armand die de pannen van het dak speelt.

Het nummer ‘Sanctuary’ werd opgedragen aan Tony Sly. Natuurlijk mocht de wall of death bij het nummer 'Scratch The Surface' ook niet ontbreken. Bij het laatste nummer ‘Step Down’ mocht iedereen het podium opkomen om samen met de band in stijl af te sluiten.

Sick Of It All is een hardcore band die nooit gaat teleurstellen, zowel jong als oud ging volledig uit de bol.

Categorie: