Verslagen

Review Graspop Metal Meeting: zondag 18 juni 2017

Datum: 
zondag, 18 juni, 2017

Een nieuwe editie van Graspop Metal Meeting, metalfans vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten kijken er jaarlijks naar uit. 2017 beloofde een tot nu toe unieke editie te worden, te wijten aan headliner Rammstein die voor het eerst op Belgisch grootste metalfestival zou spelen. Ook de laatste volledige festivaldag had heel wat moois in petto met exclusieve optredens van bv. Evanescence, Scorpions die nog eens langskwamen en Sabaton die afsloot.

Review Graspop Metal Meeting: zaterdag 17 juni 2017

Datum: 
zaterdag, 17 juni, 2017

Een nieuwe editie van Graspop Metal Meeting, metalfans vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten kijken er jaarlijks naar uit. 2017 beloofde een tot nu toe unieke editie te worden, te wijten aan headliner Rammstein die voor het eerst op Belgisch grootste metalfestival zou spelen. Ook de tweede volledige festivaldag had heel wat moois en vooral 'luids' in petto.

Review Graspop Metal Meeting: vrijdag 16 juni 2017

Datum: 
vrijdag, 16 juni, 2017

Een nieuwe editie van Graspop Metal Meeting, metalfans vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten kijken er jaarlijks naar uit. 2017 beloofde een tot nu toe unieke editie te worden, te wijten aan headliner Rammstein die voor het eerst op Belgisch grootste metalfestival zou spelen. Voorgenoemde headliner zorgde ervoor dat deze eerste volwaardige festivaldag uitverkocht was.

Review Graspop Metal Meeting: donderdag 15 juni 2017

Datum: 
donderdag, 15 juni, 2017

Een nieuwe editie van Graspop Metal Meeting, metalfans vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten kijken er jaarlijks naar uit. 2017 beloofde een tot nu toe unieke editie te worden, te wijten aan headliner Rammstein die voor het eerst op Belgisch grootste metalfestival zou spelen. Maar vooraleer deze topdag aan bod komt, mag ook de voorafgaande dag niet onbesproken blijven.

Review Five Finger Death Punch @ 013

Datum: 
maandag, 12 juni, 2017

Five Finger Death Punch trad gisteren op in een maanden op voorhand uitverkochte 013. Dat velen hier naar uitkeken is een understatement, helaas liep lang niet alles als gepland.

Review cd releaseparty Primal Creation @ JH De Route

Datum: 
zaterdag, 10 juni, 2017

Onlangs namen we het debuutalbum van Primal Creation, Demockracy, onder de loep. De band timmert sinds 2014 aan de weg en bracht eerder een EP op de markt getiteld The Struggle. Met het nieuwe full-length album onder de arm, is Primal Creation klaar om de podia te veroveren. Op 10 juni stelde Primal Creation deze nieuwste schijf voor in een goed volgelopen JH De Route te Eeklo. Ze brachten voor de gelegenheid enkele bevriende bands mee, Martian en Shifter.

Preview Dynamo Metal Fest 2017

Datum: 
zaterdag, 15 juli, 2017

Op zaterdag 15 juli 2017 vindt in Eindhoven de derde editie plaats van Dynamo Metalfest. De doorstart van het vroegere legendarische Dynamo Open Air-festival heeft  ondertussen op de gezellige locatie van de Kunstijsbaan al twee zeer geslaagde jaargangen achter de rug en GigView was daar telkens getuige van. Ook dit jaar zullen wij present zijn en hierbij geven we jullie al een voorproefje wat je van de editie van 2017 mag verwachten. Het is een gevarieerde affiche geworden om vingers en duimen van af te likken.

Review Alter Bridge @ 013

Datum: 
dinsdag, 6 juni, 2017

Alter Bridge is opnieuw op tournee doorheen Europa, ze krijgen er niet genoeg van en ook de fans staan steeds te popelen om de band live te zien. Vorig jaar stonden ze nog in de Ancienne Belgique in Brussel, dit jaar zijn Myles Kennedy, Mark Tremonti, Brian Marshall en Scott Phillips te zien op Graspop Metal Meeting. Een voorproefje kon je alvast krijgen door net de grens over te steken. In de 013 in Tilburg speelden ze voor een net niet uitverkochte zaal (voor openingstijd slechts 37 onverkochte tickets!) een grandioze show.

Review Rock Am Ring dag 3

Datum: 
zondag, 4 juni, 2017

na een branderig weekend in België was het op zondag tijd om af te zakken naar de Nürburgring in Duitsland voor de laatste festivaldag van Rock Am Ring met heel wat moois op de affiche van deze laatste festivaldag.

Review Dunk!Festival 2017: dag 3

Datum: 
zaterdag, 27 mei, 2017

Dunk!Festival 2017 dag 3 - Post-rock in zijn meest pure vormen, als kers op de taart. Op onze tweede festivaldag van Dunk!Festival trotseerden we de hitte, om ons weer te laten onderdompelen in de unieke atmosfeer die op dit evenement wordt geschapen. We kunnen alvast ons besluit van de eerste festivaldag herhalen. Het absolute hoogtepunt van Dunk!Festival 2017, is het festival zelf. Dat bleek weer eens. Na drie dagen is de organisatie nog steeds even vriendelijk en gemoedelijk als die eerste dag, ook al is het een vermoeiende trip geweest. Wegens de hitte vertoeven veel mensen in die gezellige omgeving van het bos, of in de nabijheid van de Stargazer Stage die herschapen is tot een soort terras waar je kunt genieten van een frisse pint, het ondertussen toch wel indrukwekkende aanbod van gezonde voeding en daar bovenop een streepje muziek als er een band of artiest staat te spelen. Wat wil je nog meer? De intimiteit die dit festival zo uitzonderlijk maakt, is ondanks de stevige groei eveneens overeind gebleken. De rode draad doorheen die derde festivaldag? Post-rock in zijn meest pure vormen! Het blijkt telkens de kers op de taart te zijn. Ons verslag.

Pagina's