Verslagen

Review Billy Idol @ Vorst Nationaal

Datum: 
maandag, 18 juni, 2018

Dezelfde avond dat de Rode Duivels op het WK in Rusland de maat namen van Panama vonden zo'n 2500 toeschouwers toch nog de weg naar Vorst Nationaal, dat voor deze gelegenheid door organisatoren Gracia Live gezellig verkleind was (podium naar voren geschoven en aantal zitplaatsen beperkt door doeken te hangen) om zodoende van het concert van Billy Idol een knusse bedoening te maken.

Review FortaRock: zaterdag 2 juni 2018

Datum: 
zaterdag, 2 juni, 2018

We waren ondertussen bekomen van een geslaagde eerste dag FortaRock. Regen, vuurshows, vuurwerk, goede muziek, dag 1 had het allemaal. We zakten vol hoge verwachtingen af naar het Goffertpark voor een tweede festivaldag waar we ook een bezoekje zouden brengen aan de geopende theater stage.

Review FortaRock: vrijdag 1 juni 2018

Datum: 
vrijdag, 1 juni, 2018

Een van onze favoriete festivals om het festivalseizoen op gang te trappen is al jarenlang FortaRock. In Nijmegen is het Goffertpark eenmaal per jaar opnieuw the place to be voor metalheads. Een ruim aanbod van verschillende genres passeerden de revue en dit kon ons natuurlijk smaken.

Review Monster Magnet + Table Scraps + ¡Pendejo! @ Vooruit

Datum: 
dinsdag, 29 mei, 2018

Wie ook maar een beetje thuis is in de wereld van de stonerrock hoeft niet meer aan Monster Magnet te worden voorgesteld. Het geesteskind van Dave Wyndorf viel afgelopen dinsdag te aanschouwen in een volgepakt Kunstencentrum Vooruit. Een dag eerder speelde de Amerikaanse groep nog voor een uitverkocht Depot in Leuven. Monster Magnet is en blijft een graag geziene gast in deze contreien, zoveel was andermaal duidelijk. Het meest recente studioalbum van de band – ‘Mindfucker’ – dateert nog maar van maart dit jaar. Het was dan ook een uitgelezen kans om het publiek vertrouwd te maken met het nieuwe materiaal. Opwarmers van dienst waren het Nederlandse ¡Pendejo! en de brummies van Table Scraps. Beide openers hadden maar één doel voor ogen: hun voorlopig nog beperkte fanbasis uitbreiden door in Gent zoveel mogelijk zieltjes te winnen.

Review Alazka + The Plot In You + Polaris @ Zappa

Datum: 
woensdag, 9 mei, 2018

Een ideaal midweekconcert in Zappa op het Antwerpse Kiel en GigView was graag van de partij. Op de affiche toch 3 interessante namen die een perfecte weergave zijn wat er in de hedendaagse metalcore te beluisteren valt. Headliner Alazka liet zich vergezellen met rijzende sterren Polaris en The Plot In You.

Review Headbanger's Balls Fest 2018

Datum: 
zaterdag, 5 mei, 2018

Zomerse temperaturen tijdens de zevende editie van het Headbanger's Balls Fest. GigView was van de partij en zag een geweldig eerbetoon aan de betreurde mede-oprichter Jurgen Callens. Het festival was op voorhand volledig uitverkocht en dat had veel te maken met de straffe affiche die de organisatie wist samen te stellen, chapeau gasten.

Review Ugly Kid Joe + Stone Broken @ Le Foyau Lustin

Datum: 
donderdag, 3 mei, 2018

Wel wel wel, in het onooglijke plaatsje Lustin, ergens onder Namen gelegen, wist organisator 1234asbl zowaar een optreden van Ugly Kid Joe en voorprogramma Stone Broken te strikken. In het veredelde turnzaaltje speelden in het recente verleden trouwens al bands zoals bijvoorbeeld Dog Eat Dog, The Datsuns, Lofofora en Spin Doctors. Het hoeft niet te verbazen dat op amper drie dagen tijd alle 400 beschikbare kaarten aan de man gebracht waren. Ook GigView tekende aanwezig.

Review Ensiferum + Ex Deo + Wind Rose @ De Kreun

Datum: 
maandag, 30 april, 2018

Maandagavond vormde Kortrijk het strijdtoneel van de Path To Glory tournee. Zowel Ensiferum, Ex Deo als Wind Rose stonden geprogrammeerd in concertzaal De Kreun. Elk van deze groepen kwam vorig jaar met een nieuw studioalbum voor de dag. Dat de aanwezigen op heel wat recent werk zouden getrakteerd worden, stond dan ook buiten kijf. De eer om het publiek op te warmen viel te beurt aan het Italiaanse Wind Rose. Het was aan Ex Deo en uiteraard de Finse vikings van Ensiferum om  het dak van de zaal er te doen afgaan.

 

Review G3 @Stadsschouwburg Antwerpen

Datum: 
zaterdag, 21 april, 2018

Toen we te horen kregen dat Uli John Roth (oprichter Scorpions), John Petrucci (Dream Theater) en Joe Satriani opnieuw samen gingen toeren en halt hielden in Antwerpen wisten we dat we hiernaartoe moesten gaan. 

Review Ancient Rites + Drauggard @ De Verlichte Geest

Datum: 
zaterdag, 28 april, 2018

Zaterdagavond liep rock- en metalcafé De Verlichte Geest aardig vol. Het aanwezige publiek zakte naar het West-Vlaamse Roeselare af om Gunther Theys en zijn manschappen aan het werk te zien. Uiteraard hebben we het hier over Ancient Rites: een groep van eigen bodem met bijna drie decennia aan ervaring op de teller. Na enkele jaren van relatieve windstilte, maakte het metalcollectief in 2015 een terugkeer middels het album Laguz. Dat de in Diest opgerichte groep nog steeds op de nodige belangstelling kan rekenen, bleek dit weekend andermaal. Naast Ancient Rites stonden de in deze contreien nobele onbekenden van Drauggard op het podium van De Verlichte Geest. Aan deze Russisch-Oostenrijkse groep de taak om de aanwezigen op te warmen.

 

Pagina's