Verslagen

Review Trivium @ Trix

Datum: 
zondag, 15 april, 2018

Voor de verandering zagen we Trivium niet op een gigantisch festivalpodium maar in de Trix. Toen we hoorden dat Trivium een clubshow zou doen wisten we natuurlijk dat we hierbij moesten zijn. Het was dan ook geen wonder dat het optreden uitverkocht was. De eigenaars van een vip ticket werden om 17:30 al verwacht om Trivium te ontmoeten en hun merch te laten signeren. 

Review Warrior Soul @ Colosseum Genk

Datum: 
zaterdag, 14 april, 2018

Recent dook er met Colosseum in Genk een nieuwe naam op in het Belgische clubcircuit. Organisator Hydra Productions programmeert er geregeld stevige concerten en op zaterdag 14 april 2018 stond er niemand minder dan het toch wel legendarische Warrior Soul op de affiche. Dat daar slechts een twintigtal bezoekers op afkwamen is een pijnlijke vaststelling maar de afwezigen hadden ongelijk.

Review Tribute to Wizz

Datum: 
zaterdag, 7 april, 2018

Eind 2016 verloor Philippe ‘Wizz’ Beauprez – oprichter van Wizz Wizzard en organisator van Wizzfest – de strijd tegen kanker. Om de nalatenschap van Wizz te vieren, werd afgelopen zaterdag een muzikaal eerbetoon op poten gezet. De gemeentelijke feestzaal van Lotenhulle, thuishaven van de wijlen muzikant, vormde het toneel van deze debuuteditie van Tribute to Wizz.  Tien groepen – waarvan zelfs enkele de oversteek vanuit het Verenigd Koninkrijk maakten – brachten een hulde aan Wizz.

 

Report Of Mice And Men + support Sylar en Wage War

Datum: 
donderdag, 5 april, 2018

Donderdagavond en we bevinden ons weer in één van onze geliefde plaatsen in Antwerpen, de Trix. Op het menu vanavond staat geweldige metalcore van bands waar allang naar werd uitgekeken om voor de lens te krijgen.

Review Fleddy Melculy @ Muziekodroom

Datum: 
zaterdag, 31 maart, 2018

In februari begon Fleddy Melculy aan een tournee voor het promoten van het nieuwe album 'De kerk van Melculy'. Ze namen niemand minder dan Rectum Raiders mee als support en Goe Vur In Den Otto zorgde voor een dikke afterparty. De Muziekodroom in Hasselt was deze keer the place to be.

Review Evil Invaders - Crushing The Fortress @ Kasteel De Renesse

Datum: 
zaterdag, 31 maart, 2018

We houden hier bij Gigview wel van exclusieve concerten. Na de verrassingsshow van Parkway Drive in de AB enkele weken geleden waren we dan ook graag van de partij op deze exclusieve show van Evil Invaders. Exclusief want deze ging door in de ridderzaal van het kasteel de Renesse in het kempische Oostmalle, en voor slechts 170 fans. Het duurde dan ook niet lang voor de band het bordje "sold out" kon uithangen.

Review Paaspop: vrijdag 30 maart 2018

Datum: 
vrijdag, 30 maart, 2018

Het festivalseizoen is officieel op gang geschoten. Afgelopen vrijdag was GigView aanwezig op een dagje Paaspop in het Nederlandse Schijndel. Na de aankomst op de parking, die perfect was aangegeven, en het parkeren van de wagen op de weide van boer Anton wandelden we naar de terreinen van Paaspop. Het had hier blijkbaar goed geregend want de shuttlebussen zaten vast in de modder. Hopen op 's avonds goed vertrekken, niet dus maar daarover verder in dit verslag meer. Eens op de terreinen aangekomen was het vooral onze ogen de kost geven. Een leuk aangekleed terrein met diverse tenten en opgedeeld in twee zones door een mooie brug. 

Review Heaven Shall Burn @ AB

Datum: 
zondag, 18 maart, 2018

Voor de derde maal op een week tijd een concertje meepikken voor Gigview. Het leven kan toch mooi zijn. Plaats van afspraak was mijn buitenverblijf, de Ancienne Belgique te Brussel. Wat een vette line-up stond daar vanavond geprogrammeerd. Vorig jaar speelde Heaven Shall Burn nog in het voorprogramma van Korn in de Lotto Arena, nu waren ze headliner hier in de AB. Voor hun The Final March Tour, finaal zal hij hopelijk niet zijn maar de band last wel een lange pauze in. Om het afscheid voor de fans iets draaglijker te maken brengt de band drie geweldige support bands mee. Het Australische In Hearts Wake en de Amerikaanse bands Whitechapel en August Burns Red, zo beloofde deze avond een geweldig feestje te worden.

Review Toto @ Vorst Nationaal

Datum: 
zondag, 18 maart, 2018

Toto viert in 2018 het feit dat veertig jaren geleden hun eerste titelloze album verscheen en daar hoort niet alleen een nieuwe compilatie-cd bij, maar ook een tournee. De cd en de tournee werden '40 Trips Around The Sun' gedoopt en een Belgische tussenstop tijdens de Europese tournee mocht uiteraard niet ontbreken. Zo kwamen op zondagavond 18 maart 2018 zo'n 5.000 mensen naar Vorst Nationaal afgezakt voor deze Gracia Live-organisatie.

Review Myles Kennedy @ Biebob

Datum: 
donderdag, 15 maart, 2018

Enkele maanden geleden werd aangekondigd dat zanger Myles Kennedy (bekend van vooral Alter Bridge en Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators) begin maart 2018 eindelijk zijn eerste solo-cd 'Year Of The Tiger' zou releasen. In januari jongstleden kwam er dan plots het nieuws dat midden maart 2018 een korte Europese tour ook een tussenstop zou kennen in ons kikkerlandje en het hoeft niet te verbazen dat de Biebob in Vosselaar op donderdag 16 maart 2018 het bordje “uitverkocht” mocht uithangen. GigView vaardigde mij af als recensent en ik geef u enerzijds een objectieve en anderzijds een subjectieve review.

Pagina's