Cathubodua - Opus I: Dawn

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Cathubodua

Album: Opus I: Dawn

Genre: Epic symphonic metal

Label: eigen beheer

Score: 72/100

In 2013 ontsproot in België de symfonische metal band Cathubodua in het brein van Katrien. Door een Gallische oorlogsgodin als naamgenoot te kiezen past de band perfect binnen het genre maar blijft toch trouw aan zijn roots. Tot zover lijkt deze band het klassieke stramien te volgen ware het niet dat de oprichtster viool bespeelt, een instrument dat prominent aanwezig is in hun muziek.

In juli van dit jaar bracht Cathubodua hun debut EP ‘Opus I: Dawn’ uit. Deze opent met een barokke instrumentale intro die eerst eerder bombastisch aandoet maar dan uitvloeit in een rustige intro van het eerste nummer Scarecrow. De vocals grijpen hier direct naar de keel. Zangeres Sara legt duidelijk heel haar ziel in dit sterke nummer. Bovendien heeft ze ook een dijk van een stem die, mits wat extra ervaring, zeker niet mag onderdoen voor de grotere namen in het female metal circuit.

SPQR begint met dreigende drums die langzaam opbouwen tot een iets agressiever nummer. Opnieuw valt op dat de band de gewenste sfeer zeer goed weet te scheppen en te behouden.

Glorious Days is vocaal iets minder sterk maar toont wel dat ook iets vrolijkere momenten in het repertoire van Cathubodua voorkomen. In Imperium Solis horen we voor het eerst mannelijke vocals die met diepe grunts voor een verfrissende afwisseling zorgen.

‘Opus I: Dawn’ is een verassende EP die doet besluiten dat Cathubodua een ruwe diamant is waarvan we zeker nog zullen horen.

Tracklist:

  1. Prelude
  2. Scarecrow
  3. SPQR
  4. Glorious Days
  5. Imperium Solis

Meer info over Cathubodua:

Cathubodua opus I dawn cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!