Review Accept - Symphonic Terror - Live at Wacken 2017

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Accept

Album: Symphonic Terror - Live at Wacken 2017

Genre: Heavy Metal

Label: Nuclear Blast

De Duitse metaalarbeiders van Accept voorstellen hoeft al lang niet meer. Opgericht in 1968 (toen nog als Band X) met als rode draad doorheen hun carrière Udo Dirksneider.

Deze Teutonen hebben reeds vele waters doorzwommen maar nu komen ze toch met iets op de proppen dat nog niet veel metalbands hun hebben voorgedaan. Live op het legendarische Wacken Open Air festival, begeleidt door een symfonisch orkest, een twee uur durende combinatie tussen klassieke muziek en heavy metal. We schrijven 3 augustus 2017, Main Stage W.O.A, 80.000 man staat te kijken naar iets wat voorheen op deze weide nog nooit was vertoont. 

Eigenlijk kun je dit concert/album in drie hoofdstukken opdelen, de openingsfase, het middenstuk en de uitsmijter. Laten we beginnen met het openingsstuk. Het normale metalgedeelte, waar Accept vooral put uit zijn meer recent werk zoals Die By The Sword en Koolaid uit hun laatste worp, The Rise Of ChaosPandemic uit 2010 en Final Journey van het album Blind Rage uit 2014. Het uit 1983 verschenen gelijknamige album Restless and Wild springt er een beetje uit.

Het middenstuk kunnen  we catalogeren als het instrumentale , klassieke gedeelte. Met zijn 31 minuten klassieke muziek (en dan bedoel ik ook klassiek, Beethoven, Vivaldi... alles passeeert de revue) gemengd met gitaren en drums, vraag ik mij toch af hoe ze een overvolle weide hun belangstelling hebben kunnen houden. Nummers als Scherzo, Romeo and Juliet, Double Cello Concerto in G Minor en Symphony No 40 In G Minor zijn nu niet bepaald bedoeld om op een metalfestival te spelen. Misschien zit de klassieke passie van gitarist Wolf Hoffmann er voor iets tussen.

Komen we aan de uitsmijter. Hierbij vervallen we in het vertrouwde Accept wereldje, weliswaar nog steeds bijgestaan door strijkers en blazers.Waarbij het uit 1983 dateerende Princess Of The Dawn meteen de trend zet. Gevolgd door het meer recente Stalingrad en Dark Side Of My Heart. Breaker, van het gelijknamige album uit 1981 brengt ons terug naar de vintage 80's, waarna er nog een paar nummers de set passeren die reeds van de hand (of toch zeker van de vocalen) zijn van Mark Tornillo, zoals Shadow Soldiers, Dying Breed en Teutonic Terror. Afsluiten zoen ze met een paar oerklassiekers uit hun lange loopbaan. Fast As A Shark, Metal Heart en Balls To The Wall trekt de stekker uit dit toch wel speciaal en gewaagd optreden/album.

Voor de trouwe en (oude) hevige fan is dit een 'specialleke' en zal zeker geapprecieerd worden maar een half uur klassieke muziek is voor mij iets te veel van het goede. Voor wie graag de beelden van dit concert ziet, Accept - Symphonic Terror, Live at Wacken 2017 is eveneens verkrijgbaar op Blu-ray/dvd.

Tracklist: 

 1. Die By The Sword
 2. Restless And Wild
 3. Koolaid
 4. Pandemic
 5. Final Journey
 6. Night On Bald Mountain
 7. Scherzo
 8. Romeo And Juliet
 9. Pathetique
 10. Double Cello Concerto In G Minor
 11. Symphony No 40 In G Minor
 12. Princess Of The Dawn
 13. Stalingrad
 14. Dark Side Of My Heart
 15. Breaker
 16. Shadow Soldiers
 17. Dying Breed
 18. Fast As A Shark
 19. Metal Heart
 20. Teutonic Terror
 21. Balls To The Wall

Meer info over Accept:

Bestel Symphonic Terror - Live at Wacken 2017:

accept symphonic terror live at wacken 2017 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!