Review Aeveris - White Elephant

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Aeveris

Album: White Elephant

Genre: Metal

Label: Eigen Beheer

"Modern Metal met een melodieuze toets."

Aeveris is een vijfkoppige Belgische metalband die in 2021 het levenslicht zag. Bestaande uit leden van Fields Of Troy, Thorium, Lethal Injury, Always Fallen en Horizons bundelden deze vijf heren hun krachten en combineren melodieuze riffs, technische drumbeats en diverse zangtechnieken om iets beukends en zwaars, maar pakkend vanaf de eerste draai te creëren. Beïnvloed door bands als Lamb Of God, Killswitch Engage, Slipknot, At The Gates en Trivium, maakt Aeveris een woeste sprong om je in zijn klauwen te grijpen en vast te houden tot je rauw bent.

White Elephant is de titel van het langverwachte debuutalbum van de Belgische metalband Aeveris. Het album bevat 10 nummers waaronder twee van hun eerste drie succesvolle singles (Shapeless en Segregating The Wicked (feat. Svencho DC – Aborted)) van een eerder dit jaar uitgebrachte EP. Enkel het nummer Center Point is niet meer te vinden op hun debuutalbum. Naast deze twee opgeviste singles, krijgen we met titeltrack White Elephant en The Great Demise nog twee nieuwe track bij wat het totaal aan singles (tot nu toe) dus al op vier staat. Niet slecht voor een “debuterende" band.

Aeveris kunnen we een genre overschrijdende band noemen met invloeden van thrash, metalcore en zelfs hardcore maar ook de melodieuze en ritmische kant wordt niet vergeten. Opener Scepter bewijst dit onmiddellijk. Van de eerste noten ligt de lat zeer hoog en bewijst frontman Louis dat zijn stem een veelzijdigheid aankan, van screams tot heldere cleane zangpartijen. Allemaal geen probleem voor Soenens. Titeltrack White Elephant volgt dit hoge ritme en werd tevens voorzien van een stevige videoclip. Deze clip werd trouwens gefilmd en gemonteerd door Jens De Vos (Panda Productions die onder meer ook al samenwerkte met Sabaton, Arch Enemy, Jinjer, Electric Callboy, Epica, …) en bevat de visuele medewerking van Marieke Bresseleers (Lords Of Acid & Praga Khan).

The Great Demise is voorlopig de recentste track die Aeveris in de spotlight moet zetten en voorlopig levert dat zijn vruchten af want deze vijfkoppige band krijgt zowaar een plaats aangeboden op Alcatraz 2023. Op dit nummer horen we ook de vocalen van Aborted frontman Svencho. Een samenwerking die ook te horen is op Segregating The Wicked. De invloeden van Trivium zijn zeer goed hoorbaar bij Four. De afwisseling tussen de snellere stukken en het melodieuze is hier in deze track mooi verdeeld waardoor deze track duidelijk ook een zeer mooie single zou kunnen zijn. Maar dit kan eigenlijk zowat over bijna alle nummers gezegd worden. Neem nu Voiceless, Are The People. We nemen hetzelfde recept, er keihard invliegen en dan een refrein ( doet beetje aan Sabaton denken) die iedereen kan en zal meebrullen. Wat meteen zal zorgen tot een hoogtepunt op een concert.

Het langste nummer op White Elephant is Made Of Guilt en, naar Aeveris normen, een zachter nummer. Niet dat het meteen het label ballade moet krijgen maar we kunnen dit wel als een rustpunt op het album noemen. Pointless Agenda sluit dit geslaagd debuutalbum af met nog eenmaal het ondertussen gekend recept van Aeveris. Er keihard tegenaangaan zonder het melodieuze uit het oog te verliezen.

White Elephant is zeker een sterk debuutalbum van een “nieuwe” band dat ons belgenland rijk is. Hopelijk kan Aeveris dit verzilveren en wacht er een mooie toekomst.

 

Tracklist: 

  1. Scepter
  2. White Elephant
  3. Stillborn
  4. The Great Demise
  5. Four
  6. Shapeless
  7. Made Of Guilt
  8. Voiceless,Are The People
  9. Segregating The Wicked
  10. Pointless Agenda

Meer info over Aeveris:

 

Beluister op Spotify!

aeveris white elephant album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!