Review Almanac - Rush Of Death

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Almanac

Album: Rush Of Death

Genre: Power Metal

Label: Nuclear Blast

"Almanac brengt opnieuw een prima album uit, maar steekt er nog steeds niet bovenuit in het verzadigde power metal genre."

“Drivers, start your engines!”, zo gaat het nieuwe Almanac album van start. Ondertussen is dit Rush Of Death het derde album van Victor Smolski’s power metal project Almanac. De power metal van Almanac past perfect bij die openingszin, het gaspedaal induwen en dat niet meer loslaten.

Doorheen heel het album krijg je hoogkwalitatieve gitaarmelodieën en –solo’s te horen. Smolski en zijn garde zijn dan ook doorgewinterde muzikanten. Waar de vorige twee albums iets meer symfonische elementen bevatten, handelt Rush Of Death puur om de gitaar. Indrukwekkende solo’s, strakke melodieën en geweldige teksten, dat demonsteren zowel opener Predator als de titeltrack.

De intro Let The Show Begin klinkt episch en doorbreekt dus even het gitaarspel, Soiled Existence leunt meer aan bij Rage, die andere grote band van Smolski. Maar in Bought And Sold keren de snelle drum en gitaar terug.

Ook The Human Essence is een epische intro op Satisfied, dat rustig opent met een kalme gitaarsolo en dan overgaat in rasechte power-riffs. Een grandieus nummer van 7,5 minuten. Blink Of An Eye is dan weer een heel technisch gespeeld nummer terwijl Can’t Hold Me Back maar gewoontjes is. Afsluiter Like A Machine begint opnieuw rustig om dan nog een laatste keer vol gas te geven met vrolijke, knap gespeelde gitaardeuntjes en naar het einde toe een super gitaarsolo verweven in het nummer, waarna al neuriënd afgesloten en met gitaargepingel wordt.

Onze conclusie: Almanac brengt opnieuw een prima album uit, maar steekt er nog steeds niet bovenuit in het verzadigde power metal genre.

Tracklist:

  1. Predator
  2. Rush Of Death
  3. Let The Show Begin
  4. Soiled Existence
  5. Bought And Sold
  6. The Human Essence
  7. Satisfied
  8. Blink Of An Eye
  9. Can’t Hold Me Back
  10. Like A Machine

Meer info over Almanac:

almanac rush of death album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!