Review Alter Bridge – Live At The Royal Albert Hall Featuring The Parallax Orchestra

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Alter Bridge

Album: Live At The Royal Albert Hall Featuring The Parallax Orchestra

Genre: Alternative Rock

Label: Napalm Records

Voor het viertal van Alter Bridge lijken alle dromen uit te komen want nu hebben ze ook een optreden met een symfonisch orkest mogen doen (een idee uit de koker van hun tour manager) en dat dan ook nog eens in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen. De registratie is een weergave op 2 cd-schijfjes met 21 songs afkomstig van de vijf studio-releases van Alter Bridge en goed voor in totaal 120 minuten muziek, van twee concertavonden (2 en 3 oktober 2017) waar Alter Bridge begeleid werd door dirigent Simon Dobson en een orkest met 52 leden.

Live At The Royal Albert Hall Featuring The Parallax Orchestra is reeds de vierde live-opname in de carrière van Alter Bridge sedert hun debuut uit 2004 en biedt niet alleen de grootste hits van de band (waaronder Open Your Eyes, Broken Wings, Before Tomorrow Comes, Ghost Of Days Gone By, Addicted To Pain, Cry Of Achilles, Waters Rising), maar ook enkele rariteiten en zelden gespeelde songs (bijvoorbeeld In Loving Memory, The End Is Here en het mede door gitarist Mark Tremonti gezongen Words Darker Than Their Wings). Vernoemenswaardig is ook de medley Wonderful Life / Watch Over You, akoestisch gebracht door zanger/gitarist Myles Kennedy.

Mij valt vooral het bombastisch karakter op dat zo'n orkest aan de muziek van Alter Bridge geeft. De groep zelf beschouwt het als één van de hoogtepunten uit hun ganse carrière, maar of zo'n performance daarnaast ook een toegevoegde waarde heeft voor de fans van de band, dat stel ik toch in vraag en ik ben nochtans een fan van het eerste uur. Feit is wel dat het hier handelt om een unieke muzikale performance die mits deze registratie zowel op cd als dvd en diverse samengestelde pakketten beschikbaar is.

Tracklist: 

Cd 1:

 1. Slip To The Void
 2. Addicted To Pain
 3. Before Tomorrow Comes
 4. The Writing On The Wall
 5. Cry Of Achilles
 6. In Loving Memory
 7. Fortress
 8. Ties That Bind
 9. The Other Side
 10. Brand New Start
 11. Ghost Of Days Gone By

Cd 2:

 1. The Last Hero
 2. The End Is Here
 3. Words Darker Than Their Wings
 4. Waters Rising
 5. Lover
 6. Wonderful Life / Watch Over You
 7. This Side Of Fate
 8. Broken Wings
 9. Blackbird
 10. Open Your Eyes

Meer info over Alter Bridge:

alter bridge live at the royal albert hall album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!