Review Anna of the North - Lovers

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Anna of the North

Album: Lovers

Genre: Singer-Songwriter

Label: Honeymoon / [PIAS] Different Recordings

Anna Lotterud is het levende bewijs dat je droom volgen er wel degelijk kan voor zorgen dat dit droom ook werkelijkheid wordt. Toen deze jongedame haar gesetteld leven in Oslo (Noorwegen) verliet, om het geluk te zoeken in Australië. Begon voor haar een lange en moeizame weg. Bij toeval ontmoet Anna de singer-songwriter Brady Daniell-Smith toen die optrad in Melbourne. Toen ze besloot op te staan, en ook te zingen. Bleek dat de ultieme start voor haar carrière als zangeres te zijn. Zo gaat het verhaal. In samenwerking met Brady, en onder het pseudoniem Anna of the North werd noest verder gewerkt. Van het ene kwam het andere, en op 8 september verschijnt eindelijk het debuut van deze Noorse nachtegale en hartenbreker bij uitstek. Wij namen al een kijkje, en genoten met volle teugen.

Pakkende songs als Moving on, Someone, Lovers raken inderdaad enorm gevoelige snaren. En dat is toch de grote verdienste van die heel bijzondere stem van Anna. Die je in diepe ontroering brengt, je ziel doet bloeden en uiteindelijk je verweesd achterlaat. Naast haar adembenemende mooie stem en uitstraling. Laat Anna zich bovendien begeleiden door muzikanten die de songs naar een mogelijk nog hoger niveau optillen. Die breekbare aankleding zorgt er niet alleen voor dat we een traan wegpinken, er staan best dansbare songs op dit debuut. Zoals het aanstekelijke Fire. Bovendien kan Anna met deze aanpak een heel ruim publiek aanspreken.

We Kunnen dan ook besluiten: in tijden waar singer-songwriters, die gevoelige snaren raken heel hoog in het vaandel dragen, succes lijken te boeken in binnen en buitenland. Blijkt Anna of The North een gloednieuwe nog steeds ontgonnen parel binnen dat wereldje. Haar wonderbaarlijke stem doet je als luisteraar wegdromen, een traan wegpinken en bezorgt je telkens een enorm krop in de keel. Daardoor slaagt ze er op dit debuut met het grootste gemak in je te hypnotiseren en naar andere oorden te doen zweven. Inderdaad, ooit wel voorgedaan. Uniek is dat allemaal niet meer. Echter, artiesten die puur en alleen met een heel bijzonder stembereik net die plaats kunnen raken waardoor je telkens opnieuw overslag gaat? Daar kunnen we nooit genoeg van krijgen. Anna of the North brengt dan ook een magisch mooi debuut uit. Haar stem zal in diepe ontroering brengen, en totaal van de kaart doen achterblijven. De rode draad doorheen Lovers is duidelijk harten breken, van begin tot einde. Ons hart lag naderhand dan ook in gruzelementen op de vloer van puur innerlijk genot.

Tracklist:

  1. Moving on
  2. Someone
  3. Lovers
  4. Money
  5. Always
  6. Feels
  7. Baby
  8. Friends
  9. Fire
  10. All I Want

Meer info over Anna of the North:

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!