Review The Answer - Solas

Rating: 
6
Uw beoordeling: 6

Artiest: The Answer

Album: Solas

Genre: Blues rock

Label: Napalm Records

De Noord-Ierse rockers van The Answer hebben het na de vijf voorgaande albums over een andere boeg geworpen. Blijkbaar is deze nieuwe cd tot stand gekomen na een zware periode waarin de emoties hoog opliepen, omdat er financieel en creatief iets schortte. Maar vooral voor zanger Cormac Neeson, die zijn jongste kind te vroeg geboren zag worden waarna het baby’tje maandenlang voor zijn leven vocht, waren het donkere tijden die zelfs het voortbestaan van The Answer op de helling plaatsten.

Echter, de groep overleefde de crisis en de muzikanten schreven de miserie van zich af. Hierbij maakten ze een genre-overstijgende evolutie door, want als we The Answer sedert 2006 hebben leren kennen als een Angelsaksische classic rock band met enige bluesy invloeden, dan kunnen we toch wel spreken van een stijlbreuk en die nieuwe stijl (minder bluesy 70’s rock, meer eigentijdse rock) valt minder in mijn smaak.

In de betere momenten heeft het soms wel wat weg van wat de Canadezen van The Tea Party ooit deden. Voor mij is de bezwerende track Thief Of Light het hoogtepunt van de ‘Solas’-cd en de verkenning van de Keltische roots is daar niet vreemd aan (en komt ook nog terug in menig andere song).

Tracklist:

 1. Solas
 2. Beautiful World
 3. Battle Cry
 4. Untrue Colour
 5. In This Land
 6. Thief Of Light
 7. Being Begotten
 8. Left Me Standing
 9. Demon Driven Man
 10. Real Life Dreamers
 11. Tunnel

Meer info over The Answer:

the answer solas cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!