Review Anthrophagus ‎– Anima In Decay

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Anthrophagus

Album: Anima in Decay

Genre: Death Metal

Label: Eigen beheer

Tien jaar lang timmert de Belgische deathmetal formatie Anthrophagus al aan de weg. Sinds 2007 heeft de band zijn stempel gedrukt op het deathmetal gebeuren in ons land. Vooral in zogenaamde 'underground ' kringen heeft Anthrophagus een heel ruime fanbase weten op te bouwen. Moeilijk is dat niet, want keer op keer levert deze band kwalitatief hoogstaande parels af, die je van begin tot einde murw slaan. Ook hun nieuwste schijf Anima in Decay is een aaneenschakeling van Deathmetal pareltjes, waar geen speld tussen te krijgen is. Deze ervaren rotten in het vak, weten duidelijk waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt reeds bij die eerste songs Slaughterhouse Orgy, Fragments of Reality, Compulsive Penetration. Songs die, zowel vocaal als instrumentaal, in een razendsnel tempo door de strot worden geramd. Nu, dat is de soort deathmetal waarvoor we met veel plezier uit onze luie zetel komen, richting Helse taferelen in het donkere bos. Anthrophagus levert hier een uitstekende deathmetal schijf af, waarmee ze bovendien bewijzen niet te moeten onderdoen voor de zogenaamde grote namen binnen de scene.

Luister maar naar de messcherpe, loeiende harde drum salvo's en gitaarriffs, die van het scherm spatten tijdens. Decimantion By the Stone, Domestic Purification, Unleashed. Telkens gerugsteund door bulderende, ijzingwekkende vocalen die letterlijk door merg en been gaan. Kortom, we bevinden ons op een bochtige snelweg, met als enige uitzicht een donkere vallei. Song na song voelt het aan als een mokerslag in het gezicht. Een donderslag bij heldere hemel, gebracht op technisch enorm, enorm hoogstaande wijze. Zoals we aangaven,er is totaal geen speld tussen te krijgen. De perfectie wordt bij elke song opnieuw akelig dicht benaderd. Zijn er dan geen minpunten aan deze schijf. De luisteraar heeft altijd het laatste woord. Maar wij vonden geen enkel miskleun. Integendeel.

Anima in Decay staat boordevol hoogstaande deathmetalsongs, die ons koude rillingen bezorgen. De haren op onze armen doen recht komen, en ons uiteindelijk murw slaan van begin tot pril einde. Inderdaad, zo hebben wij onze boterham met death metal het liefst. Geen tijd te verliezen, en als een stormram uithalen, tot geen spaander geheel blijft. Dat is wat de heren ons voorschotelen. Kortom. Anthrophagus verlegt met Anima in Decay grenzen in een muziekstijl, waarvan we dachten dat al de grenzen ondertussen waren bereikt. Buitengewoon indrukwekkend!

Tracklist:

  1. Slaughterhouse Orgy
  2. Fragments Of Reality
  3. Compulsive Penetration
  4. Relentless Suffering
  5. Acrimonious Moonlight
  6. Decimation By The Stone
  7. Domestic Purification
  8. Unleashed
  9. Aristocracide
  10. Anthropophagous Manifestations

Meer info over Anthrophagus:

 

anthrophagus anima in decay album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!