Review Arch Enemy - Deceivers

Rating: 
9.5
Uw beoordeling: 9.5

Artiest: Arch Enemy

Album: Deceivers

Genre: Melodic death metal

Label: Century Media Records

"Bijna vijf jaar na Will To Power komt Arch Enemy met hun nieuwe knaller Deceivers!"

Na de afgelopen onzekere jaren met de pandemie was het welkom nieuws om te horen dat Arch Enemy opnieuw een album had afgewerkt om op de metalwereld los te laten.

Het album zit er BOENK op met zalige, meezingbare nummers. De stevige drums van Daniel Erlandsson, gecombineerd met de bas van Sharlee D'Angelo zorgen voor de dravende beat tijdens het hele album. De prachtige gitaren van Michael Amott en Jeff Loomis zijn net zoals de vorige albums prachtig op elkaar afgestemd. De gitaren zingen als het ware, zowel tijdens de mooie solo's als de fantastische riffs. Uiteraard geen Arch Enemy zonder de machtige growls van Alissa White-Gluz, maar net zoals op hun vorig album krijgt ze ook nu weer de kans om te tonen hoe mooi haar clean vocals zijn. Sommigen zouden erover klagen en zeggen dat dit aspect ervoor zorgt dat dit niet meer Arch Enemy is, maar het past volgens mij volledig bij de nummers, het album en Arch Enemy van 2022.

Leuk om te weten is dat Alissa White-Gluz deze nieuwe nummers perfect live kan brengen zoals ze te horen zijn op het album. Arch Enemy speelde maar liefst vijf van de 11 nummers van Deceivers op het Alcatraz festival deze zomer. Uiteraard ging het dak er af en dat gebeurt zeker ook thuis of in de auto wanneer je spontaan het volume veel te hoog zet dan gezond voor je is. 

Tracklist:

 1. Handshake with Hell
 2. Deceiver, Deceiver
 3. In the Eye of the Storm
 4. The Watcher
 5. Poisoned Arrow
 6. Sunset over the Empire
 7. House of Mirrors
 8. Spreading Black Wings
 9. Mourning Star
 10. One Last Time
 11. Exiled From Earth

Meer info over Arch Enemy:

 

Beluister op Spotify!

 arch enemy deceivers album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!