Review Arkan - Kelem

Rating: 
6
Uw beoordeling: 6

Artiest: Arkan

Album: Kelem

Genre: Melodic death metal

Label: Overpowered Records

Arkan is een nieuwe Franse band die hun stempel willen drukken op de muziekkaart. De band brengt met hun vierde album Kelem melodische metal met Oosterse invloeden en een vlaag grunts, niet alledaags. De combinatie van deze twee brengt een neerslachtige sfeer met zich mee met af en toe agressieve uitschieters. Het lijkt alsof de mannen hun frustratie willen uitwerken in hun muziek.

Met dit album is de zang bij Arkan verandert. Waar voorheen Sarah Layssac instond voor de vocals, neemt nu Manuel Munoz dit op zich. Grunts en clean vocals wisselen elkaar af en melodie staat centraal op Kelem. De Oosterse elementen zorgen voor een progressieve toets in de muziek. Je kan dit album nog het best vergelijken met werk van de band Orphaned Land.

Klinkt allemaal heel interessant en Kelem is zeker enkele luisterbeurten waardig, maar hoe langer het album vordert, hoe meer de aandacht wegebt. Arkan zal in de toekomst sterker uit de hoek moeten komen, maar Kelem is alvast een volgende stap richting het drukken van die stempel.

Tracklist:

 1. Kafir
 2. Nour
 3. The Call
 4. Cub of the Caliphate
 5. Erhal
 6. Eib
 7. Just a Lie
 8. Beyond The Wall
 9. Kelem
 10. Capital City Burns
 11. As a Slave
 12. Jasmine Harvest
 13. Ray of Hope II

Meer info over Arkan:

arkan kelem cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!