Review Atrocity - Okkult III

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Atrocity

Album: Okkult III

Genre: Death Metal

Label: Massacre Records

"Een schitterende finale van de Okkult trilogie."

Atrocity is terug met de furieuze finale van de Okkult trilogie, Okkult III, en die zit boordevol brute deathmetal.

Een trilogie die ruim 10 jaar geleden begon met Okkult waarbij Atrocity terug de stap zette naar de deathmetal. Vijf jaar later verscheen het tweede album in deze trilogie, Okkult II, die het symfonische en koorzang al wat meer naar de achtergrond verdreef en presenteerde al meer deathmetal nummers die onder je huid kruipen. Die lijn wordt nu doorgetrokken op het laatste deel van deze occulte trilogie. Brute agressie staat meer op de voorgrond dan op de voorgangers. Okkult III grijpt je naar de strot en laat niet los voor de laatste noot klinkt.

Ook de band onderging een grondige metamorfose. Frontman/producer Alexander Krull en drummer Joris Nijenhuis zijn nog de enige leden die nog overblijven. Micki Richter (Liv Kristine) en Luc Gebhardt (Spiral Tower) krijgen als gitaarduo versterking van bassist Andre Nasso (ex-Sadist). Naast deze bandleden kregen we nog een resem aan uitstekende gastbijdragen. Zo is er de vocale bijdrage van Robse Dahn (Equilibrium) en Australische toetsenist Misstiq op Teufelsmarsch, Elina Siirala (Leaves' Eyes), Zoë Marie Federoff (Catalyst Crime, Cradle Of Filth) lenen hun stem op Malicious Sukkubus en Jonah Weingarten (Catalyst Crime, Pyramaze) neemt op datzelfde nummer de orchestratie voor zijn rekening. Poolse acteur, muzikant en boekauteur Igor Górewicz levert met een 'spoken word' en wat screams zijn steentje bij op Cypka.

Okkult III vertelt de duistere kant van de menselijke geschiedenis. Op Okkult III kijken we diep in de mentale afgronden van de seriemoordenaar Józef Cyppek uit Szczecin, Polen, in de jaren 1950 (Cypka), Beleven we de grote samenzwering van de "Schwarze Reichswehr" na de Eerste Wereldoorlog (Born To Kill) en duiken we in de wereld van de moderne geestenopwekking (Faces From Beyond) en in de occulte machinaties van het Vaticaan en de orde van de Tempeliers (Bleeding For Blasphemy ). Tracks zoals opener Desecration Of God maar ook Lycanthropia en Priest Of Plague zijn dan weer nummers die de toon zetten op dit album: duister, kwaadaardig en een klap recht in het gezicht. Met geweldige deathmetal knallers als Fire Ignites, Born To Kill of Bleeding For Blasphemy, vernietigt Atrocity alles wat hen in de weg staat! En met Malicious Sukkubus, het duistere middelpunt van het album, bewijst de band eens te meer hun kracht om pikzwarte anthems vakkundig te combineren met brutaliteit.

Naast de vele gastbijdragen kan Atrocity ook buigen over een indrukwekkende ondersteuning van het visuele aspect. Zo leverde Stefan Heilemann (Lindemann, Dimmu Borgir, Epica etc.) het indrukwekkende artwork dat weer uitgegroeid tot een echte blikvanger en onderstreept perfect de sfeer van Okkult III. De Canadese Emmy Award-winnende geluidsontwerper Katie Halliday (SAW, Stranger Things, The Strain, Star Trek: Discovery enz.) levert dan weerde opvallende horrorgeluidseffecten, die de duistere sfeer van het album perfect ondersteunen.

Okkult III is het hoogtepunt van de Okkult-trilogie en een Duits meesterwerk op het gebied van deathmetal!

Tracklist: 

  1. Desecration Of God
  2. Fire Ignites
  3. Born To Kill
  4. Bleeding For Blaspherry
  5. Priest Og Plague
  6. Malicious Sukkubus
  7. Lycanthropia
  8. Faces From Beyond
  9. Cypka
  10. Teufelsmarsch

Meer info over Atrocity:

 

Beluister op Spotify!

atrocity okkult iii album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!