Review Battle Beast - Circus Of Doom

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Battle Beast

Album: Circus Of Doom

Genre: Heavy Metal

Label: Nuclear Blast

"Het beest lijkt wel getemd te zijn, maar geef het toch (opnieuw) een kans."

Het Finse Battle Beast heeft z’n opvolger van No More Hollywood Endings uitgebracht. De zesde langspeler van de band heet Circus Of Doom en gaat verder in de richting en sound die de band met de laatste albums heeft genomen. Maar wie recent misschien afhaakte, moet ze deze keer opnieuw een kans geven.

Ooit stond Battle Beast garant voor een stevig potje heavy metal, maar door de jaren heen is hun sound geëvolueerd naar meer symfonisch met popinvloeden. Dat is op Circus Of Doom niet anders. De melodieën op Circus Of Doom zijn catchy, orkestrale arrangementen zijn alom aanwezig samen met koor, omgeven door knappe gitaar- en keyboardsolo’s. Maar wat er zoals altijd het meest uitspringt zijn de vocalen van zangeres Noora Louhimo, die met haar rauwe doch veelzijdige stem de power van weleer toch terugbrengt, bijvoorbeeld in Eye Of The Storm, Wings Of Light, Master Of Illusion of Place That We Call Home.

Battle Beast verrast niet met deze nieuwe plaat, maar speelt op veilig en gaat verder op de weg waarin ze ingeslagen zijn. Is dat niet negatief? Niet noodzakelijk, met deze nieuwe richting mikken ze op een breder publiek maar het beest lijkt wel getemd te zijn. Ondanks enkele treffers zoals voorheen vermeld, missen we toch dat rauwer kantje van weleer.

Tracklist:

1. Circus Of Doom
2. Wings Of Light
3. Master Of Illusion
4. Where Angels Fear To Fly
5. Eye Of The Storm
6. Russian Roulette
7. Freedom
8. The Road To Avalon
9. Armageddon
10. Place That We Call Home

Meer info over Battle Beast:

Beluister op Spotify!

battle beast circus of doom album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!