Review Beast In Black - Berserker

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Beast In Black

Album: Berserker

Genre: Power Metal

Label: Nuclear Blast

Beast In Black bespreken zonder daarbij Battle Beast te noemen kan gewoon niet. Beast In Black is namelijk de nieuwe band van ex-Battle Beast oprichter en gitarist Anton Kabanen. Beast In Black klinkt dan ook exact als de eerste Battle Beast albums. Het grote verschil: zanger Yannis Papadopoulos.

Aan talent geen gebrek bij deze band. Kabanen toonde al aan dat hij een fantastisch muzikant en songwriter is, hij had dan ook niet veel nodig om onmiddellijk door Nuclear Blast opgepikt te worden voor Beast In Black. Met de andere muzikanten Kasperi Heikkinen (gitaar), Mate Molnar (basgitaar), drummer Sami Hänninen en zanger Yannis Papadopoulos brengen ze heerlijke power metal met een hoog eurosong gehalte. Kortom: the beast is back!

Het debuutalbum genaamd Berserker klinkt geweldig van begin tot eind. Kabanen blijft geïnspireerd door de mangaserie Berserk, waar vaak in de titels en teksten naar verwezen wordt (Zodd The Immortal, The Fifth Angel, …). Zulke onderwerpen verlenen zich perfect tot power metal.

Er wordt stevig afgetrapt met Beast In Black, pure power metal waarbij we Yannis’ schelle hoge stem voor de eerste keer te horen krijgen. Een mannelijke versie van Noora, wat een kracht! Op Blind and Frozen komt het eerste spring-omhoog-met-de-handen-in-de-lucht gevoel dat we live zeker gaan ervaren, Yannis klinkt het ene moment poeslief (en haast extreem vrouwelijk), om dan uit te schieten. Het keyboard op Blood of the Lion en Born Again doet – naast Battle Beast – aan Sabaton denken en zijn leuke nummers. Met Zodd The Immortal wordt er op los gebeukt, de snelste song op het album en The Fifth Angel wordt een ware meezinger.

Net als bij Battle Beast is de muziek ferm onderhevig aan keyboardmelodieën, waarmee we het eerder genoemde eurosong-gevoel te danken hebben, luister maar bv. naar Crazy, Mad, Insane en Eternal Fire. Er wordt nog een laatste keer geknald op End of the World en er wordt afgesloten met de ballade Ghost In The Rain. Een rustig einde aan een anders knallend album. Een ware revelatie die uit het niets leek te komen, deze Berserker. The beast in black is back!

Tracklist:

  1. Beast In Black
  2. Blind And Frozen
  3. Blood Of A Lion
  4. Born Again
  5. Zodd The Immortal
  6. The Fifth Angel
  7. Crazy, Mad, Insane
  8. Eternal Fire
  9. End Of The World
  10. Ghost In The Rain

Meer info over Beast In Black:

beast in black berserker album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!