Review BEUK - BEUKER

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: BEUK

Album: BEUKER

Genre: Hard Rock

Label:Parsifal Record Label

"Een BEUK van een plaat van eigen bodem!"

Beuk, het Brugse hardrocktrio dat bovendien in het Nederlands zingt, heeft niet stilgezeten tijdens deze gedwongen lockdown ten gevolge van de coronapandemie. Nadat ze door het Cultuurcentrum Brugge verkozen werden als strafste band, presenteren Meyke Demey (gitaar), Roel Jacobus (bas en zang) en Laurent De Moor (drum) ons hun nieuwste album BEUKER. Een combinatie van studiosongs en live nummers.

De studionummers werden net vóór de Brexit opgenomen bij topproducer Romesh Dodangoda in Cardiff (Motörhead, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine…), won een Heavy Music Award en een nominatie voor de Grammy’s. Hij geeft BEUK een sound die de ziel van classic rock versterkt met scherpe kantjes van moderne heavy Music.

Opener en titeltrack Beuker gaat over nooit opgevende vrienden terwijl Konijn met Wijn handelt over een uit de hand gelopen feestmaal. Station Dementia kennen we nog van het album Strak Plan (2018). Monster is een track die oorspronkelijk afkomstig is van de Oostendse punklegende Frank Dubbe (REVENGE88) en door BEUK naar hun eigen hand gezet. Een halve eeuw na de dood van Jimi Hendrix nemen deze Bruggelingen Voodoo Child onder handen met een zinderende en eigen versie. En met deze track worden de studionummers afgesloten.

Op naar het live gedeelte. Dit is een unieke selectie uit een live streaming concert tijdens de coronazomer van 2020. Ook deze opnames werden door Romesh Dodangoda gemixt en gemastered. In Zo Mooi droomt BEUK van fraaie meiden op het strand. De Gevaarlijke Hond zit de band achterna in een verlaten café op de Vlaamse prairie. Strak Plan Jacky vertelt het ware verhaal van de bescheiden, jonge coureur Jacky Durand die in 1992 de Ronde van Vlaanderen won. De climax is weggelegd voor meervoudig wereldkampioene boksen Delfine Persoon: Delfine Klopt Erop. Al deze tracks zijn afkomstig van het album Strak Plan.

Van eind 2014 tot begin 2020 zat BEUK nauwelijks een weekend thuis: bijna 200 shows in België, Engeland, Nederland en Frankrijk. BEUK deelde het podium met o.m. Phil Campbell (Motörhead), Dog Eat Dog, The Godfathers en Ostrogoth. Na meer dan 20 optredens in Engeland is het trio ook een vaste gast in de Londense scene. Hard Rock Hell Radio UK nomineerde BEUK voor de ‘MIA Best international band 2017’ en met BEUKER krijgen we een prachtplaat die het verleden en heden mooi samenbrengt. Dit doet al dromen naar een toekomst waarin we deze band terug op een podium aan het werk kunnen zien.

Tracklist: 

  1. Beuker
  2. Konijn met Wijn
  3. Station Dementia
  4. Monster
  5. voodoo Child
  6. Zo Mooi ( live)
  7. Gevaarlijke Hond (live)
  8. Strak Plan Jacky (live)
  9. Delfine Klopt Erop (live)
  10. Love At First Bite (Commercial Mystery)

Meer info over BEUK:

beuk beuker album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!