Review Beyond The Black - Hørizøns

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Beyond The Black

Album: Hørizøns

Genre: Symphonic Metal

Label: Napalm Records

"Beyond The Black toont dat ze niet te stoppen zijn!"

Op dit album wordt heel wat geëxperimenteerd met voor de band vernieuwende stijlen. Het thema 'vinden, nastreven en bereiken van nieuwe horizonten' staat centraal en hun eigen horizonten verleggen doet Beyond The Black zeker en vast.

De band zorgt met Hørizøns voor een zeer gevarieerd album, zowel vocaal als instrumentaal. Enkele muzikale hoogstandjes, zoals goedgeplaatste gitaarsolo's of stevig slagwerk om het nummer kracht bij te zetten, schuwen de band zeker niet. Het mooie geheel van nummers is een ware verrassing voor de fans van deze band.

Beyond The Black trapt hun album Hørizøns af met het gelijknamig nummer Horizons. Het is een stevig, vernieuwend nummer dat meteen aangeeft dat Beyond The Black nieuwe stijlen, nieuwe horizonten, wil uitproberen op dit album. Niet alleen is Jennifer Haben als frontvrouw te horen als zangeres op het album, ook bassist Chris Hermsdörfer verzorgt vaak zanglijnen, bijvoorbeeld in de nummers Misery en Marching On. Vooral in Marching On krijgt hij terecht een zeer prominente rol.

Fans van Amaranthe zullen overigens zeer aangenaam verrast zijn bij het beluisteren van Horizons! Beyond The Black slaagde er namelijk in om Elize Ryd aan de haak te slaan om samen het nummer Wounded Healer te zingen. Het contrast in stemgeluid en de zanglijnen tussen beide zangeressen geven de betekenis achter dit nummer een mooie extra dimensie.

Het album heeft zeer aanstekelijke nummers zoals Some Kind Of Monster en Golden Pariahs. Deze nummers hebben een catchy gevoel waarbij stil zitten onmogelijk lijkt te zijn. Ook tragere nummers zoals Human zijn aanwezig op dit album. Out Of The Ashes is dan weer een nummer dat sereen begint, maar zich doorheen het nummer ontpopt tot een ware power ballad.

Jennifer Haben bewijst zich met I Won't Surrender nogmaals hoe sterk ze is in het brengen van serene ballades vergelijkbaar met Love's A Burden of Unbroken.

Afsluiten doet Beyond The Black met Welcome To My Wasteland. De combinatie tussen Jennifer Haben's frêle, maar krachtige stem en stevig gitaar- en drumwerk tonen nog maar eens aan hoe stevig ze zijn als band.

Met Hørizøns heeft Beyond The Black een vernieuwend klinkende, maar waardige opvolger voor Heart Of The Hurricane!

Tracklist:

 1. Horizons
 2. Misery
 3. Wounded Healer (feat. Elize Ryd)
 4. Some Kind Of Monster
 5. Human
 6. Golden Pariahs
 7. Marching On
 8. You're Not Alone
 9. Out Of The Ashes
 10. Paralyzed
 11. Coming Home
 12. I Won't Surrender (feat. Tina Guo)
 13. Welcome To My Wasteland

Meer info over Beyond The Black:

beyond the black horizons album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!