Review Beyond Our Sight - The Void Within

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Beyond Our Sight

Album: The Void Within

Genre: Metal

Label: Eigen beheer

"Snelle riffs, harde grunts, maar toch de nodige melodie"

Een nieuwe Belgische band, een nieuw debuutalbum! The Void Within van het Gentse Beyond Our Sight wordt voorgesteld als een mix van thrash metal en metalcore. Na het beluisteren van de plaat beschrijven we dit als snelle gitaarriffs met harde grunts maar toch met de nodige melodie in het geheel.

Het eerste nummer Mindless Impulses toont meteen een rauw karakter. Het gaspedaal wordt extra ingeduwd bij tweede track Your Mind Makes It Real. Snelle riffs afgewisseld met breakdowns, het is wel iets dat we nog al gehoord hebben. Wasteland daarne bouwt op en dat komt ten goede van het nummer. Met de titelsong The Void Within overheersen de snelle riffs en de brute vocalen opnieuw. We horen ook een gitaarsolo in het nummer, goed dat dit ook in het licht gezet wordt. Ook Whitenoise is een opzwepend nummer te noemen. Maar de verrassing is op het einde met Icarus. Dit nummer klinkt nog het meest afgewerkt van allemaal. Waar al de rest iets rauwer klinkt, lijkt deze track verfijnder en beter uitgewerkt. Er staat nog een bonustrack tenslotte op het album: Strenuous. Enigszins onverwacht want met Icarus werd een mooi slot gegeven. Strenuous trekt nog eens alle registers open en klinkt loeihard, maar toch zonder die melodie te verliezen en met een uitstekende gitaarsolo die tentoon wordt gesteld.

De Gentenaren zijn op goede weg, maar die weg is nog lang. Het gaspedaal nog eens extra induwen misschien? Vooral belangrijk naar de toekomst toe is om iets uniek in hun sound toe te voegen!

Tracklist:

  1. Mindless Impulses
  2. Your Mind Makes It real
  3. Wasteland
  4. The Void Within
  5. Whitenoise
  6. Icarus
  7. Strenuous

Meer info over Beyond Our Sight:

beyond our sight the void within album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!