Review Black Mirrors - Look Into The Black Mirror

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Black Mirrors

Album: Look Into The Black Mirror

Genre: Garage Rock/Stoner

Label: Napalm Records

Het is goed vooruit aan het gaan voor het viertal van Black Mirrors, de jonge Brusselse groep waarvan de charismatische Marcella Di Troia de zangeres is.

Marcella heeft een stemgeluid als Janis Joplin en ook de vergelijking met Elin Larsson van Blues Pills kan niet vermeden worden, met andere woorden: een karakteristiek stemgeluid met een korrel in.

Na de EP 'Funky Queen' in 2017 is er nu de volwaardige debuut-cd 'Look Into The Black Mirror' die verschijnt bij het internationaal erkende metal-label Napalm Records. Van de eerder verschenen EP werd het prijsnummer Funky Queen met zijn bezwerende gitaar-riff als enige song overgenomen op de full cd. Andere aanraders tussen de 11 songs zijn Lay My Burden Down, Moonstone, Günther Kimmich, Cold Midnight Drum (weeral met zo'n killer-riff van gitarist Pierre Lateur), Till The Land Wind Blows (bluesy) en Burning Warriors.

Black Mirrors brengt een aangename, hypnotiserende mengeling van garage rock, blues rock, stoner en jaren '70 psychedelica in een moderne productie. Het mag dan niet uitblinken in originaliteit, maar het is verdomd goed gebracht. Referenties zijn er onder andere naar Janis Joplin, Blues Pills, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, en zelfs een vleugje Queens Of The Stone Age.

Eerder dit najaar toerde Black Mirrors al met The Vintage Caravan en nu op dit moment toeren ze nog tot eind 2018 als voorprogramma van The Night Flight Orchestra, met onder andere een stop op 27/11/2018 in de Biebob te Vosselaar. Black Mirrors laat dus van zich horen in Europa en deze band zou wel eens potten kunnen breken als ze zich zo blijven ontwikkelen. Wie Black Mirrors nog aan het werk wil zien, op 28/12/2018 spelen ze op Krekerock Handzame en in 2019 op 4 april in Café Hasselt en op 20 april in Trix, nogmaals als support act van The Vintage Caravan. En in de zomer van 2019 moet Black Mirrors toch wel op menig festival te zien zijn. Graspop en Alcatraz, waar wachten jullie op?

Tracklist:

 1. Shoes For Booze
 2. Funky Queen
 3. Lay My Burden Down
 4. Inner Reality
 5. Moonstone
 6. Günther Kimmich
 7. Cold Midnight Drum
 8. Mind Shape
 9. Till The Land Wind Blows
 10. Burning Warriors
 11. Whispering Ghost (bonus track)

Meer info over Black Mirrors:

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!