Review Blues Pills - Holy Moly!

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Bues Pills

Album: Holy Moly!

Genre: Rock

Label: Nuclear Blast

"Holy Moly a hell of a Proud Woman!"

Ergens halverwege de jaren 2000 zette Wolfmother, tot groot ongenoegen van Mike Patton (bekijk hier het filmpje), de revival in van de 60s-70s rock, geïnspireerd op o.a. Led Zeppelin en Deep Purple. Later zouden andere bands volgen, waarvan Greta Van Fleet misschien wel de bekendste is! Iets minder bekend is deze Blues Pills, een Zweedse band, opgericht omstreeks 2011. Ook zij tappen uit dit vaatje, maar geven er, zoals de bandnaam al weggeeft, een iets meer bluesrockachtige toets aan. Nu brengen ze dus Holy Moly uit. Sinds het debuut uit 2014 is er wel iets fundamenteels veranderd. Zo verliet inspriatiebom en leadgitarist Dorian Sorriaux de band. Het was dus afwachten of Holy Moly hetzelfde niveau zou halen van zijn voorgangers. De nadruk die op de vorige albums nog vooral op het stevige gitaarwerk was gevestigd, wordt zachtjes verschoven naar de niet-onaangename stem van frontvrouw Elin Larsson. De nummers zijn strak en simpel en zo doen ze mij op dit album bij momenten zelfs denken aan de White Stripes. Naar zware uitgesponnen of psychedelische gitaarsolo’s is het op dit album dus ver zoeken!

Het album schiet lekker uit de startblokken met Proud Woman, zelf noemen ze dit een power anthem, ik noem het een leuk visitekaartje. Een nummer dat het, net zoals Low Road, ongetwjifeld super gaat doen live. Want vergis jullie niet, Blues Pills is een band die je echt live een keertje aan het werk moet gezien hebben om écht fan te worden! Dat mag geen probleem zijn, want zij toeren vrij regelmatig (en stonden normaal gezien ook op Graspop 2020, dus de kans is groot dat u een herkansing krijgt in 2021). Een track als California of Dust hoeft voor mijn part niet, maar ongetwijfeld zullen mensen dit een prachtig nummer vinden! Gelukkig voor mij staan er daarnaast nog wel een handvol top bluesrock songs op Holy Moly! De echte bluesliefhebbers gaan Song from a Mourning Dove dan weer een aanrader vinden en zo is er voor ieder wat wils op dit gevarieerde album!

Werd ik van mijn sokken geblazen door Holy Moly? Misschien niet van de eerste luisterbeurt, maar het is zeker een album dat beter wordt met elke keer je het beluistert. En ok, ik skip de iets tragere nummers misschien dan wel, maar dan hou ik nog wel meer dan een half uur aan leuke songs over en dat kan al lang niet meer gezegd worden van alle albums die ik de laatste tijd beluisterd heb!

Tracklist:

 1. Proud Woman
 2. Low Raod
 3. Dreaming My Life Away
 4. California
 5. Rhythm in the Blood
 6. Dust
 7. Kiss My Past Goodbye
 8. Wish I'd Known
 9. Bye Bye Birdy
 10. Song From a Mourning Dove
 11. Longest LAsting Friend

Meer info over Bues Pills:

blues pills holy moly album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!