Review Bodycount - Bloodlust

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Bodycount

Album: Bloodlust

Genre: Hardcore

Label: Century Media Records

In 1986 brak Ice-T de poorten van de gangsterrap volledig open met 6 in the mornin', om vervolgens ook het metal establissement eens goed tegen de schenen te stampen door Bodycount op te richten. En ook al verdween de hip hop naar de achtergrond, Ice-T blijft met zijn typische stemgeluid lustig verder knallen. Hun nieuwe album Bloodlust begint zoals we het kunnen verwachten van Bodycount: snoeiharde gitaren en een stevige portie maatschappij kritiek. In het openingsnummer maken ze direct duidelijk dat Amerika in een nieuwe civil war zit. Ice-T maakt in deze tekst duidelijk dat de jeugd gedesillusioneerd is. Dat racisme hoogtij viert en er nog steeds politie en zwarte jeugd wordt neergeschoten. In het tweede nummer The Ski Mask Way wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt dat veel jongeren zich laten verleiden tot de criminaliteit. Puur en alleen om dezelfde status te kunnen hebben als de rijken met hun mooie auto's en grote huizen. De kritiek op veel maatschappij thema's blijven ook de volgende nummers terugkomen. Tot dat daar ineens een verrassing van jewelste zich opdringt. Ice-T heeft altijd gezegd dat hij met Bodycount begonnen is om ooit samen met Slayer te kunnen optreden. Met deze cover van Raining Blood / Postmortem maakt hij het nog maar eens duidelijk dat deze samenwerking zeker zou kunnen werken.

No Lives Matter is waarschijnlijk het meest controversiële numer op het album. Omdat hij duidelijk maakt dat het er niet om draait of black lives, gay lives, poor lives er toe doen. Hij maakt duidelijk dat we allemaal moeten samenwerken om iets te bereiken en tot dat moment doet geen enkel leven ertoe. Het laatste nummer op het album heet Black Hoodie en gaat over het feit dat de politie in Amerika zo geïndoctrineerd is dat iedere zwarte tiener met een hooodie een gangster is. Er zijn genoeg verhalen bekend over jongeren die onterecht neergeschoten ook al waren ze onschuldig. En zo wordt het duidelijk dat ook al zijn de mannen van Bodycount ondertussen al wat ouder, hun maatschappij kritiek en haat zijn ze nog lang niet kwijt.

Dus ben je een liefhebber van strakke riffs en teksten met een duidelijke boodschap? Twijfel dan niet loop naar de platenwinkel en maak je klaar om omver geblazen te worden. Bloodlust heeft alles wat je kan verwachten van Bodycount.

Tracklist: 

 1. Civil War
 2. The Ski Mask Way
 3. This Is Why We Ride
 4. All Love Is Lost
 5. Raining Blood / Postmortem
 6. God Please Believe Me
 7. Walk With Me
 8. Here I Go Again
 9. No Lives Matter
 10. Bloodlust
 11. Black Hoodie

Meer info over Bodycount:

body count bloodlust album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!