Review Breathe Atlantis - Soulmade

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Breathe Atlantis

Album: Soulmade

Genre: Alternative Metal

Label: Arising Empire

Na hun debuut Futurestories uit 2016 zijn de Essense mannen van Breathe Atlantis terug met de opvolger Soulmade. Deze 11-track tellende langspeler werd door onze gehoorgangen gestuurd en dit is wat wij er van vonden.

Het is bij opener My Supernova even wennen aan de stijl die we te horen krijgen. Dit komt vooral door wat we meestal te horen krijgen van bands uit de Arising Empire stal. Na die eerste schok, kunnen we best snel genieten van de rustige sound van deze eerste track. De sound van Breathe Atlantis houdt meestal het midden tussen catchy rocksongs met dansbare ritmes, hier en daar wat elektronische elementen en overgoten met een stadiumrock sausje. Die vibe krijgen we dan ook bij Cold, een dromerige song die af en toe pittig uithaalt. Al vinden we wel alternative rock beter passen dan alternative metal waarmee de band wordt omschreven of ze zouden ons de volgende tracks nog aardig moeten verrassen. Don't Need You Now is een swingende en uiterst dansbare track, toch voor degene die liever de beentjes eens losgooit in plaats van hevig de nekspieren te teisteren. De screams die door de track gonzen doet ons metalhartje toch wat glimlachen. De elektronische elementen die we eerder deze review kort vermeldden doen hun intrede op Fall, weliswaar in beperkte mate want het is geen techno of dance natuurlijk. Breathe Atlantis weet wel hoe ze nummers moeten schrijven die wel blijven hangen, de oooh oooh's blijven tussen onze oren hangen. Meer beats zijn te horen op Spirit, een track die vanaf de intro geleidelijk opbouwt tot alweer een vrij catchy track maar helaas zonder echt te overtuigen of ons van onze sokken te blazen, daarvoor is het allemaal wat te braaf. Het lijkt er niet op dat er veel verandering in gaat komen, de verrassing komt al zeker niet van I Think It Isn't Fair. Radiovriendelijk is het allemaal wel en op dat vlak zal de band wel scoren met titeltrack Soulmade want het maakt niet uit wat wij er van denken, als de fans en luisteraars maar overtuigd zijn, nietwaar? Met een titel als Savage, mag het best wat brutaal en wild zijn. Ok we krijgen wat meer pit door de screams maar waar blijven die beukende drums en die gierende, scheurende gitaren?

We lopen stilaan naar het einde toe van dit album met voorlopig geen echte uitschieters. At Night is een leuke track maar ook niks meer en dat is eigenlijk spijtig want het is overduidelijk dat deze band best wel talent in de rangen heeft. Addiction To The Worst heeft dan nog het meeste pit van alle tracks maar het blijft jammer genoeg beperkt tot de intro, het catchy refrein ten spijt. Afsluiter van dienst is Everyone Else, persoonlijk het beste nummer van dit album. Een leuk alternatief rockalbum maar het mist wat ons betrefd wat pit.

Tracklist: 

 1. My Supernova
 2. Cold
 3. Don't Need You Now
 4. Fall
 5. Spirit
 6. I Think It Isn't Fair
 7. Soulmade
 8. Savage
 9. At Night
 10. Addiction To The Worst
 11. Everyone Else

Meer info over Breathe Atlantis:

Bestel Soulmade:

breathe atlantis album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!