Review Brother Firetribe - Sunbound

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Brother Firetribe

Album: Sunbound

Genre: AOR

Label: Spinefarm Records

Brother Firetribe is een Finse AOR band opgericht door Pekka Heino en Tomppa Nikulainen, maar is het meest bekend door Emppu Vuorinen, gitarist van Nightwish. Hun eerste album kwam uit in 2006, maar die werd pas twee jaar later aan het grote publiek voorgesteld met een heruitgave onder de naam Break Out. Daarna volgde Heart Full Of Fire. Zes jaar later kwam een derde album uit genaamd Diamonds In The Firepit. Gezien het drukke schema van Nightwish kon nooit de tijd gevonden worden om opnieuw aan het schrijven te gaan, maar anno 2017 is er de vierde telg getiteld Sunbound.

Sunbound zet de band verder op de kaart met uitstekende AOR. Nog meer dan ooit wordt de AOR in de verf gezet, nog meer aanleunend bij de Amerikaanse Westcoast AOR dan ooit tevoren. Waar de band voorheen iets meer melodic rock invloeden had, is nu volledig overgegaan naar pure AOR. Luister maar naar Indelible Heroes, State of a Champion, het energieke Give Me Tonight of de softe nummers Shock en Phantasmagoria. Denk aan rustige rock met keyboardmelodieën a la Journey of Europe, het keyboard is immers nergens weg te denken, de muziek zou zonder plots heel anders klinken. Dit maakt het ongelooflijk catchy en dromerig tegelijk.

Emppu Vuorinen, dat betekent ook gitaarsolo’s. Die zitten mooi verweven in de nummers, zoals op Help is on the Way waar je een typische Nightwish-solo’s hoort, Indelible Heroes of Last Forever, waar na de keyboardintro even lekker op die gitaar getokkeld wordt en vooral Give Me Tonight waar een uitmuntende solo te horen is. Het is muziek die zeer leuk is maar geen potten zal breken. De stem van Pekka past perfect bij de muziek (denk alweer aan voorgenoemde bands). Elke AOR-fan zal hiervan houden.

Brother Firetribe zal zelfs live te zien zijn in Biebob in oktober, dankzij de pauze bij Nightwish.

Tracklist:

1. Sunbound
2. Help Is On The Way
3. Indelible Heroes
4. Taste of a Champion
5. Last Forever
6. Give Me Tonight
7. Shock
8. Strangled
9. Heart of the Matter
10. Restless Heart
11. Big City Dream
12. Phantasmagoria
13. Don’t Cry For Yesterday (bonus track)

Meer info over Brother Firetribe:

 brother firetribe sunbound album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!